Jazz/World

Brian Doerksen Budapesten

2008.10.21. 00:00
Ajánlom
2008. október 21-én, Budapesten ad jótékonysági koncertet Brian Doerksen, napjaink egyik legismertebb keresztény dalszerző-énekese. A világhírű kanadai előadó a Golgota Gospel Kórus kíséretével lép színpadra, a koncert bevételét pedig két, fogyatékos gyermekeket nevelő intézménynek ajánlja fel.

Brian Doerksen gyermekkora óta vágyott arra, hogy zenéjében is kifejezhesse Istenbe vetett hitét. Évekig élt Európában: 27 évesen, fiatal zenészként érkezett Londonba; családjával egy belvárosi templomban kapott munkát, miután egy üzleti vállalkozás bukása folytán szinte mindenük elveszett. Brian zenészeket és dalszerzőket képzett és támogatott. Itt született meg közben Hungry című albuma, melyet a 2001-es év egyik legjobb keresztény albumának választottak; valamint első világhírűvé vált szerzeménye a "Come, now is the time to worship" (Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd).

Kanadába visszatérve a két legnagyobb keresztény lemezkiadóval együttműködve (Vineyard, Integrity Music) Doerksen több mint 20 albumot jelentetett meg. Leghíresebb albuma, a You Shine 2002-ben látott napvilágot és került egyből a lemezeladási listák élmezejébe.

A dalszerző számos rangos elismerésben is részesült (2003-ban elnyerte az International Award díjat, melyet az amerikai Gospel Zenei Szövetség ítélt meg neki; két alkalommal is elnyerte az év legjobb keresztény albuma díjat a You shine és a Today lemezekért, valamint az év férfi énekese díjjal is megjutalmazták.)

Az énekes feleségével közösen hat gyermeket nevel. Két fiúgyermekük - Isaiah és Benjamin is - a Down kórhoz hasonló, súlyos kromoszóma betegségben szenved.

(2008. október 21. 19:30 XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata Művelődési Központ (Budapest) - Brian Doerksen (gitár) és a Golgota Gospel-kórus jótékonysági koncertje a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek javára)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.