Jazz/World

Budapesten a Santa Macairo Orkestar

2009.03.13. 00:00
Ajánlom
A neves francia banda március 19-én este kilenckor lép az A38 színpadára a balkáni pörgés egyik legjobb magyar képveiselője, a Goulasch Exotica társaságában.

Csütörtök este balkáni zene várható minden mennyiségben: a Santa Macairo Orkestar, amelyben valami sajátos oknál fogva minden tag felvette a Godillo vezetéknevet, a Loire völgyéből érkezett, de lélekben inkább Kelet-Európa a hazája. Súlyos tempójú balkáni rezesbandák hangja, klezmer, ska, two-tone, recsegős-ropogós New Orleans-i fúvós-blues keveredik és örvénylik zabolátlan muzsikájukban.

A Goulasch Exotica három régi motoros, a chillout, downtempo zenék nagy értői, azaz Jutasi, Nafta és Suefo, illetve a köréjük szerveződött zenésztársak nagyszabású mókaprojektje. Az Európa klubjain végigsöprő legfrissebb Balkán- és folkhullámot kihasználva igazi eklektikus funk-rock-dzsessz-etno őrületet produkálnak. Ezt jelzi a zenekar alcíme is: Folk Bootleg Orkestra. Masszív ritmikai alapokra dancehall- és népdal-részletek, csujogatók, drumandbass, funk, csárdás és minden egyéb, amit csak találnak az archívumban.

(Március 19. 21:00 A38 (Budapest) - Santa Macairo Orkestar: Emilio Godillo (trombita, harsona, billentyűsök, ének), Mario Godillo (dob, tambura, ének), Esteban Godillo (billentyűsök, melodika, ének), Giuseppe Miguel Godillo (brácsa, bendzsó, ének), Bernardo Godillo (klarinét, tangóharmonika, ének); Goulasch Exotica: DJ Jutasi (lemezjátszó), DJ Nafta (lemezjátszó), DJ Suefo (lemezjátszó), Maszkura (tangóharmonika, billentyűsök), Ábrahám Nóra (ének), Keleti András (gitár, vokál), Schäfer Szilveszter (hegedű), Kaszap Attila (brácsa), Kerékgyártó Gergely (bőgő, brácsa))

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.