Jazz/World

Csepregi Hip-Bop

2007.02.27. 00:00
Ajánlom
A Raiffeisen Jazz Klub öt éve sikeres sorozata februárban újjászületett. A Millenárison bemutatott koncertek rafinált láncolatában a magyar jazz híres és elismert művészei két egymás utáni alkalommal lépnek színpadra, különböző zenei környezetben. Csepregi Gyulát március 1-én új oldaláról ismerheti meg a közönség.

A kiváló szaxofonos februárban a Magyar Jazz Quartettel indította el a jazzláncot, most Hip-Bop nevű zenekara lép fel. A sodró lendületű, virtuóz szólókkal tarkított muzsika a jazz legfrissebb irányzataihoz kötődik (hip), de a hagyományos jazzformai elemek sem hiányoznak belőle (bop). Csepregi Gyula a magyar jazz egyik igazi ínyenc fogása, akit kiváló tehetségéhez viszonyítva nem ismernek elegen. Pedig Mike Sternnel, Russel Ferrantéval, Dave Samuelsszel, Alex Acunával közös Twin Lines zenekara sok remek koncertet adott a magyar közönségnek.

A ritmusszekcióba érkező vendég ezúttal az energikus dobos Kaszás Péter, akit sokan Borlai Gergő szakmai ikertestvérének tartanak. A Csepregi Hip-Bop zenéje amúgy is feszes groove-okon nyugszik, Kaszás most még feszíti egy kicsit a húrt – avagy a bőrt. Nyilván senkinek nem lesz ellene kifogása. És persze, hogy a jazzlánc továbbmenjen, áprilisban Kaszás Péter hozza saját zenekarát – és egy újabb vendéget.

(2007. március 1. 20:00 Millenáris Park, Fogadó (Budapest) – Raiffeisen Jazz Klub – Csepregi Hip-Bop; km.: Csepregi Gyula (tenorszaxofon), Rátonyi Róbert (zongora), Tóth Gyula (gitár), Horváth Plútó József (bőgő, basszusgitár), Dörnyei Gábor (dob), vendég: Kaszás Péter (dob)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.
Jazz/World interjú

Klippremier - Margo: Barefoot love

A Fidelión debütál a Margo első saját szerzeményéhez készült videoklip, melynek kapcsán Jéger Dorottya énekes és Bihari Márton gitáros meséltek zenei elképzelésükről.