Jazz/World

Diplomáznak a jazz tanszakosok

2013.01.10. 18:25
Ajánlom
A Zeneakadémia öt mesterszakos hallgatója ad számot tudásáról január 24-én este a Budapest Jazz Clubban.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét a BJC színpadán hallhatja a közönség a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz master szakának diplomahangversenyét. A műsor gerincét elsősorban a hallgatók saját kompozíciói alkotják, de a jazz irodalom meghatározó zeneszerzőinek - többek között Jaco Pastorius és Antonio Carlos Jobim - darabjai is elhangzanak, természetesen az előadók egyéni megközelítésében. A diplomázó hallgatók: Ajtai Péter - bőgő (ő látható a lenti videón), Fonay Tibor - basszusgitár, Kardos Norbert - zongora, Laskay Péter - dob, Miklós Szilveszter - dob.

A fellépő formációk:

Fonay-Laskay Quartet (Fonay Tibor - basszusgitár; Laskay Péter - dob; Meleg Tamás - szaxofon; Gyémánt Bálint - gitár

Kardos Norbert Trio (Kardos Norbert - zongora, Fonay Tibor - basszusgitás, Theo Lanau - dob, vendég: Varga Gergő - szaxofon)

Ajtai-Miklós Quartet (Ajtai Péter - bőgő, Miklós Szilveszter - dob, Kováts Gergő - szaxofon, Pozsár Máté - zongora)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elvehetik az Operaháztól a beruházásait

A Liget-programot kezelő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.-hez kerülhet az Operaház felújítása és a műhelyház felépítése. A kérdésről jövő szerdán szavaz a Parlament. FONTOS: Cikkünket az Operaház válaszával frissítettük.
Plusz

Átadták a Prima Primissima Díjakat

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselőinek a Müpában megtartott pénteki gálaesten. A Kult50 több szereplőjét is elismerték.
Klasszikus

Dinyés Soma lesz az MR Gyermekkórusának új karnagya

Dinyés az augusztusban kinevezett Walter Juditot váltja a nagymúltú gyermekkórus élén.
Zenés színház

70 éves Molnár András, a legendás magyar Wagner-tenor

December 8-án ünnepli 70. születésnapját Molnár András Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, tenorista, érdemes művész.
Jazz/World

"Néha remek dolog levetni a hírnevet" – Interjú Gregory Porterrel

A Grammy-díjas jazzénekest még november 19-ei, budapesti koncertje előtt értük el telefonon. Családjáról, a folytonos úton lét nehézségeiről, alkotói metódusáról és édesapjával való bonyolult viszonyáról is őszintén mesélt. Na meg jellegzetes jazzkalapjáról.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World lemez

Örökre megjegyzem ezt a két szót Lantos Zoltán új lemezéről

Lantos Zoltán új lemeze nagyszerű, felemelő és profi, mégsem ez az, ami elsősorban megragadott benne. Hanem két szó: Nada Brahma. A hang Isten. Mit jelent ez?
Jazz/World interjú

"Néha remek dolog levetni a hírnevet" – Interjú Gregory Porterrel

A Grammy-díjas jazzénekest még november 19-ei, budapesti koncertje előtt értük el telefonon. Családjáról, a folytonos úton lét nehézségeiről, alkotói metódusáról és édesapjával való bonyolult viszonyáról is őszintén mesélt. Na meg jellegzetes jazzkalapjáról.
Jazz/World józsef attila színház

Mert adni jó!

A József Attila Színház idén a MikulásGyár kulturális partnereként nemcsak gyűjtőponttá avanzsált, hanem rendszeresen fellép a Millenárison, ezzel is kifejezve köszönetét a támogatóknak.
Jazz/World Monsieur Doumani

Zenével a megosztottság ellen – Interjú a ciprusi Monsieur Doumanival

A Monsieur Doumani legújabb, nagy népszerűségnek örvendő albumával, a korunk aktuális problémáira reflektáló Angathinnal december 9-én érkezik a Müpába.
Jazz/World ajánló

Babos Gyula még egyszer visszatér közénk

Barátai, tanítványai idézik meg az idén áprilisban elhunyt jazzgitáros szellemét egy nagyszabású gála keretében, december 4-én, a Müpában.