Jazz/World

Diplomáznak a jazz tanszakosok

2013.01.10. 18:25
Ajánlom
A Zeneakadémia öt mesterszakos hallgatója ad számot tudásáról január 24-én este a Budapest Jazz Clubban.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét a BJC színpadán hallhatja a közönség a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz master szakának diplomahangversenyét. A műsor gerincét elsősorban a hallgatók saját kompozíciói alkotják, de a jazz irodalom meghatározó zeneszerzőinek - többek között Jaco Pastorius és Antonio Carlos Jobim - darabjai is elhangzanak, természetesen az előadók egyéni megközelítésében. A diplomázó hallgatók: Ajtai Péter - bőgő (ő látható a lenti videón), Fonay Tibor - basszusgitár, Kardos Norbert - zongora, Laskay Péter - dob, Miklós Szilveszter - dob.

A fellépő formációk:

Fonay-Laskay Quartet (Fonay Tibor - basszusgitár; Laskay Péter - dob; Meleg Tamás - szaxofon; Gyémánt Bálint - gitár

Kardos Norbert Trio (Kardos Norbert - zongora, Fonay Tibor - basszusgitás, Theo Lanau - dob, vendég: Varga Gergő - szaxofon)

Ajtai-Miklós Quartet (Ajtai Péter - bőgő, Miklós Szilveszter - dob, Kováts Gergő - szaxofon, Pozsár Máté - zongora)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

„Mindig ott van a Callas, akinek meg kell felelnem”

Itthon is vetítik a Maria Callasról szóló dokumentumfilmet. Kiderül, hogy a díva közelebbről is díva, a végzetnél pedig nincs hatalmasabb.
Jazz/World

Kvíz: Mennyit tudsz a jazzről?

Összeállítottunk egy kérdéssort, hogy letesztelhesd, mennyire vagy otthon az amerikai, európai és magyar jazz múltjában és jelenében! A kérdések többségére megtalálod a választ a Fidelio cikkeiben.
Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Könyv

Kötött sapka – Tandori Dezső emlékére

A 80 éves korában elhunyt költőre Fáy Miklós emlékezik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ávéd jános

Ávéd János a lélek gyümölcséből szemezget új albumán

A szaxofonos, zeneszerző és zenetanár Ávéd János saját szerzeményeiből készült, The Fruit of Spirit című lemezét mutatja be a Modern Art Orchestrával és két vendégével február 17-én, a BMC Nagytermében.
Jazz/World hír

Újabb Miles Davis-portréfilm van kilátásban

Quincy Troupe Jr. 2002-ben megjelent Miles and Me című könyve alapján készül a film, ami a barát és munkatárs szemszögéből mutatja be a korszakalkotó trombitást.
Jazz/World kvíz

Kvíz: Mennyit tudsz a jazzről?

Összeállítottunk egy kérdéssort, hogy letesztelhesd, mennyire vagy otthon az amerikai, európai és magyar jazz múltjában és jelenében! A kérdések többségére megtalálod a választ a Fidelio cikkeiben.
Jazz/World müpa

A Nagy Emma Quintet nyerte az idei Jazz Showcase-t

Vasárnap este hatalmas örömzenéléssel zárult a tizenkettedik Jazz Showcase, a gálakoncert előtt pedig az idei tehetségbörze díjazottjait is kihirdették.
Jazz/World népzene

Lehet-e népszerű a népzene?

Kell-e nekünk ez, amit Kodály, Bartók, vagy Kallós Zoltán olyan nagy erővel kutattak és próbáltak átmenteni egy másik kor számára – számunkra?