Jazz/World

Díva a főnök a Konyhában

2010.07.02. 10:29
Ajánlom
Összetevők: egy énekesnő, egy gitáros és egy minőségi étterem. A receptet nem biztos, hogy elárulják, de választani azért lehet a ház és a díva ételei közül.

Ötletes koncertsorozatra hívták meg a hazai jazzélet kiváló énekesnőit és gitáros kísérőiket. A meghívottak A Konyha nevű étterem séfjével, Laczkó Ottóval közösen négy fogásos gourmet menüket komponáltak, amit az étterem teraszán felcsendülő koncert után tálalnak, amikor is választani lehet A Díva menüje és A Konyha menüje közül. Az énekesnők nem kellett A Konyha konyhájához alkalmazkodjanak, saját szájuk íze szerint állíthatták össze a fogásokat. A nyitóestet július 7-én Harcsa Veronika adja, kisérője, mint megszokhattuk ilyen alkalmakkor, Gyémánt Bálint. Érdemes programkeresőnkben végigböngészni, hogy a heti rendszerességgel jelentkező esteken melyik gitáros melyik énekesnőt kíséri, hiszen lesznek meglepetések, de összeszokott párosok is, mint például Tóth Evelin, aki az Ektar-beli társával, Kardos Dániellel lép fel, Veress Mónika, aki Babos Gyula együttesében lett ismert, vagy Pintér Tibor, aki rendszeresen duózik Micheller Myrtillel.

A tíz héten keresztül tartó koncertsorozat nem csak a gasztronómiai élvezetek bevezetéséül szolgál, mert a szervezők válogatás CD-t is ki akarnak adni, ami biztosan különlegességnek fog számítani, mert ehhez hasonló gyűjtemény hosszú ideje nem volt Magyarországon.

A Dívák A Konyhában júliusi műsora:
Július 7: Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint
Július 15: Veres Mónika és Babos Gyula
Július 21: Szőke Nikoletta és Fenyvesi Márton
Július 27: Micheller Myrtill és Pintér Tibor

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.