Jazz/World

Dívák, bohémok és chameleonok

2011.04.11. 16:35
Ajánlom
Malek Andrea, Walter Lochmann, Berki Tamás és Hajdu Klára is fellép azon a koncerten, amelyet a Chameleon Big Band ad április 30-án az Óbudai Társaskörben.

A Dívák és bohémok címet viselő esten jazz és szving darabok mellett egy-egy popsláger is megszólal. Az est egyik fellépője, Malek Andrea szívesen kalandozik a jazz és a musical világában, örömmel énekel latin számokat vagy világzenét, s előadására mindig a természetes, közvetlen stílus jellemző. Az énekes-színésznő nyílván újra bizonyítja zenei sokoldalúságát, akárcsak zeneszerző-karmester férje, Walter Lochmann. A nemzetközi hírnévnek örvendő muzsikus játéka lenyűgöző összhangban van Andrea éneklésével.

Az est fellépői között találkozhatunk Hajdu Klárával is, aki amellett, hogy évek óta a Balázs Elemér Group énekesnője, tavaly ősszel megjelentette első önálló albumát is, amelyen magyar nyelvű, tradicionális karácsonyi dalok hangzanak fel jazzes hangszerelésben. A koncert negyedik szólistája Berki Tamás. Ő mindig azonnal közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával, legendásak magyar szöveges improvizációi. Rajongói szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik.

A koncert házigazda zenekara a Chameleon Big Band. AZ együttes repertoárja felöleli a múlt század szinte összes műfaját: a szving-klasszikusoktól a latin ritmusokon át egészen a jazz-rockig. A tagok száma műsortól függően 6-8, illetve 15 fő között mozog. A társulat egyéni stílusú és különleges hangulatú estjeit rendre nagyszínpadokon rendezik meg, és mindegyiken bebizonyítják, nem véletlenül viselik a kaméleon nevet. A jazz-együttes tagjai jelenleg Ausztria és Magyarország zenei egyetemein tanulnak, de akad köztük jócskán diplomás zeneművész is. A Chameleon Big Band 2003 óta folyamatosan koncertezik. A zenekar karmestere és művészeti vezetője Bálint Rezső harsonaművész, a művészeti tanácsadó posztot Tóth Péter Erkel-díjas zeneszerző látja el. Számos tematikus estjük vált ismertté az elmúlt időszakban, de legnagyobb sikereiket kétség kívül egész estés show-műsoraikkal aratják.

Dívák és bohémok - Chameleon Big Band

2011. április 30. 19:00 - Óbudai Társaskör

Km.: Malek Andrea, Hajdu Klára, Berki Tamás (ének), Walter Lochmann (zongora)

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.