Jazz/World

Dívapár a Darshanban

2009.11.28. 22:00
Ajánlom
Karafiáth Orsolya és Tóth Evelin december 3-án mutatják be azt a lemezt, mely a költőnő Cigánykártya című vadonatúj verseskötetének melléklete, de önállóan is kapható.

Karafiáth már 2008-ban, Maffia-klub című regényével is feldobta a labdát tizenkét zenekarnak, akik továbbgondolták a regényt, vendégként énekesnőket hívtak, hogy a regény szereplőinek bőrébe bújjanak. Szemben az előző zenei anyaggal, a Fekete macska alapvetően egységes, homogén zenei világú album. A szövegek Karafiáth Orsolya munkái, de a nyelvi lehetőségeket remek zenészek és Tóth Evelin, a csodálatos hangszínű és hangterjedelmű, sokoldalú énekesnő keltette új életre. A ritmust Dés András változatos ütőzése adja, mely hihetetlen energiákkal fonódik össze Lukács Miklós cimbalomjátékával. Bartók György zeneszerző és billentyűs a maga alternatív és klasszikus gyökereit vegyíti a kompozícióba. A dalokat és az összekötő betéteket különféle hangszeres zörejek teszik teljessé, az elektromos kalimba, a vibraton és a harmonika. Egyedi hangszerelésben szólal meg a Tangó, középkorias hangulatban sejlik a címadó Fekete macska, míg a Sperr mich ein tombol és kitörni készül. Hét szerzemény kapott helyet az albumon, a számokat versek felolvasása köti össze, így az előadás ugyannyira koncert, mint hangoskönyv, melyben összeérnek és kiteljesednek a vers- és a dalszövegek.

Karafiáth Orsolya - vers, Tóth Evelin - ének, Bartók György - billentyű, Dés András - ütősök, Lukács Miklós - cimbalom, Km.: Másik János - harmonika, Ludditák - rap

2009. december 3., 19:00
Darshan udvar

Programkereső