Jazz/World

Ég az erdő a Várkert Bazárban

2021.06.29. 11:50
Ajánlom
Különleges koncerttel lép újra a közönség elé Kollár-Klemencz László válogatott zenésztársaival. Július 8-án balladisztikus, természetközeli dalok csendülnek fel az Ég az erdő című koncerten, de az este vendégművészei is tartogatnak majd meglepetéseket a Várkert Bazár kulturális koktéljának részeként.

„Újra Veletek! Ez a koncert a CD lemezbemutatójának készült, de csak tolódott és tolódott és tolódott.... Most viszont eljött a pillanat, és túl számtalan nyomasztó hónapon, néhány üres nézőteres szomorú online fellépésen, most újra VELETEK készülünk megpendíteni a húrokat, kiadni magunkból a közös zenélés csodáját. Legyetek ott velünk a Várkert Bazár csodás szabadtéri helyszínén, és csillogjanak újra együtt a szemek!” – buzdít a zenekar közösségi felületén. Végre eljött Kollár-Klemencz László és zenésztársai számára a várva-várt pillanat, hogy egyedi felállásban álljanak ki újra a közönség elé. 

A Kollár-Klemencz Kamarazenekar július 8-án a Várkert Bazár Öntőház udvarán ad koncertet.

A népszerű zenész-dalszövegíró-író-énekes ezúttal vonósokkal kiegészülve mutatja be az Ég az erdő című album dalait.

A személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetről, az erdő közepén élő alkotóról szólnak, ám Kollár-Klemencz László ezúttal is tágítja a zenei koncert határait.

A zenészek kiegészülnek Lackfi János költővel, ifj. Csoóri Sándorral és a Várkonyi Csibészekkel, hogy a visszatérés feledhetetlen élménye mindenkiben nyomot hagyjon.

Az album még 2020 őszén látott napvilágot, a sokoldalú művész 2008-ban elindult szólólemez sorozatának negyedik darabjaként. Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkban, amelyek közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz. A Kollár-Klemencz Kamarazenekar koncertjein megszokott személyes és intim hangvétel, a természet szeretete és jelenléte a Várkert Bazár festői környezetében is meghatározó lesz, amelyet a fellépő zenészek és az akusztikus hangzás tesz még hitelesebbé.

Az előadók őszinteségében is biztosak lehetünk, hiszen Kollár-Klemencz László dalai csakugyan az erdő mélyéről érkeznek:

Soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb.

A Várkert Bazár „KultKoktél - Ha szomjazol a kultúrára!” szlogen jegyében tartja nyári programsorozatát. A kínálat a műfajgazdagságra, összművészeti eseményekre és a különleges szabadtéri helyszínek adottságaira épül. A könnyűzenei koncertek sorában július 15-én Budai Pop címmel lemezbemutató koncerttel tér vissza az Ivan & The Parazol, július 22-én Egy este, két díva címmel pedig Antonia Vai svéd-magyar dalszerző-énekes lép fel legújabb dalaival, míg Hegyi Dóri OHNODY névre hallgató zenei projektjében különböző művészeti irányokat fog ötvözni.

Július 8-án Ég az erdő a Várkert Bazárban!

Közreműködők:

Kollár-Klemencz Kamarazenekar:

Kollár-Klemencz László (ének, gitár)

Mákó Kató (ének, archaikus ütőshangszerek)

Babay Béla (brácsa)

Valkó Béla (cselló)

Vajdovich Árpád (bőgő)

Csernovszky Márk (zongora)

Vendégek: Lackfi János (költő), ifj. Csoóri Sándor (brácsa) és a Várkonyi Csibészek

Időpont: 2021. 07. 08

Helyszín: Várkert Bazár 

Támogatott tartalom!

Fejléckép: Kollár-Klemencz Kamarazenekar 

 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Ők az idei Prima Primissima-jelöltek

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Müpában.
Zenés színház

Ismét díjazta a legjobb előadásokat az Opernwelt

Idén is összegyűjtötte az évad legjobb művészi produkcióit a rangos német operamagazin, az Opernwelt. A legjobb operajátszó intézmény hetedik alkalommal a Frankfurti Opera lett.
Plusz

Riccardo Muti, Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Diana Damrau – 2024-ben is sztárok érkeznek a Müpába

Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is.
Jazz/World

Ezekre az albumokra esküszik a fúziós zene nagyágyúja, Gary Husband

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatának legújabb részében a nemzetközi hírű dobos, zongorista és billentyűs, Gary Husband kedvenceibe hallgathatunk bele.
Könyv

Könyvfóliázás: vesszőhiba miatt nyerhet pert a Líra

Minden jel szerint nem követett el jogsértést a Líra Kereskedelmi Kft., amikor homoszexualitást tartalmazó könyveket árusított az ifjúsági részlegen, az érintett rendelet ugyanis egy fogalmazási hiba miatt nem azt jelenti, amit a jogalkotó vélhetőleg mondani szeretett volna.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World magazin

Ezekre az albumokra esküszik a fúziós zene nagyágyúja, Gary Husband

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatának legújabb részében a nemzetközi hírű dobos, zongorista és billentyűs, Gary Husband kedvenceibe hallgathatunk bele.
Jazz/World hír

Koncert közben lett rosszul Al di Meola

A 69 éves művészt bukaresti koncertjéről kellett sürgősen kórházba szállítani. Sajtóértesülések szerint szívinfarktust szenvedett, és sztentbeültetést kellett végrehajtani rajta.
Jazz/World ajánló

Kortársai, barátai emlékeznek az egy éve elhunyt Szakcsi Lakatos Bélára a BJC-ben

A legnagyobb formátumú jazz-zongoristára, Szakcsi Lakatos Bélára emlékeznek halálának évfordulóján, 2023. október 2-án kortársai és barátai a Budapest Jazz Clubban.
Jazz/World ajánló

Végtelen jazz a Fonóban – az Újbuda Jazz Fesztiválon

Idén tizennyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket az Újbuda Jazz Fesztivál, amelynek célja, hogy a műfaj aktuális és kurrens képviselőit mutassa be a közönségnek, a klasszikusoktól az új kísérletekig, az idei év kiemelkedő újdonságaival együtt.
Jazz/World videó

Vidám, életigenlő a cappella – megjelent a Voice Drops együttes legfrissebb dala, a Szalmaszál

A Csernus Szilvi, illetve a Kárász Eszter–Bata István szerzőpáros alkotó elméjéből született lírai mű, a Szalmaszál az öröm szalmaszála, a dal pedig a boldogság húrjait pengeti.