Jazz/World

Ella Fitzgerald-játék – II. forduló

2006.09.11. 00:00
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két belépőt az Ella Fitzgerald emlékestre!

1996. június 15-én lezárult egy korszak. Elhunyt minden idők egyik legnagyobb jazz előadója: Ella Fitzgerald. Az ő emléke előtt tisztelegnek egy koncert erejéig október 8-án 19:00 órakor a Thália Színházban. Az emlékesten Szőke Nikoletta és a Jazzclusive zenekar lép fel a „The first Lady of Song” című rendhagyó produkcióval. A koncert egy zenei időutazást ígér, történelmi visszatekintéssel.

Szőke Nikolettához és a Jazzclusive zenekarhoz (tagjai: Barcza Horváth József - nagybőgő, Szakcsi Lakatos Róbert - zongora, Mohay András - dob) Lengyel Tamás színművész csatlakozik majd, hogy az időutazás korabeli riportok és sajtóhírek felhasználásával váljék teljessé.

Szőke Nikoletta, a mindössze 23 éves énekesnő szinte az ismeretlenségből toppant be a nemzetközi jazzéletbe. A Montreux Jazz Festival „Shure Montreux Jazz Voice Competition” énekverseny világnagyságokból álló zsűrijének tetszését is elnyerte, de a közönség is szívébe zárta a magyar énekesnőt. 2006. júliusában a kiemelkedő helyezés egyik jutalmaként az idei 40. Montreux Jazz Festival fellépőjeként koncertezhetett.

Kérdésünk: Milyen díjakat nyert Szőke Nikoletta a tavaly megrendezett Montreux Jazz Festival énekversenyén? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A megfejtéshez segítséget kaphat az alábbi honlapon.)

Ha a helyes választ a jelzett időpontig a kérdőíven elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer az október 8-án rendezett emlékestre.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„A művészeten sírni kiváltság” – Vásáry Tamás 85 éves

Augusztus 11-én nyolcvanöt éves Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Szent István Rend birtokosa, a nemzet művésze.
Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Tánc

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Színház

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.
Jazz/World interjú

Klippremier - Margo: Barefoot love

A Fidelión debütál a Margo első saját szerzeményéhez készült videoklip, melynek kapcsán Jéger Dorottya énekes és Bihari Márton gitáros meséltek zenei elképzelésükről.
Jazz/World ajánló

„A világzene a nyitottságról szól” - Ünnepel a Kobuci

Világzenei héttel ünnepli jubileumi, tizedik évadát a Kobuci. Augusztus 13. és 19. között a Boban Marković Orkestar, a Besh o droM, a Zuboly vagy éppen a Fanfara Complexa mellett a műfaj számos hazai kiválósága, fiatal formációk és táncház is várja a közönséget.