Jazz/World

Elmarad az elegáns jazzgála

2011.04.26. 15:54
Ajánlom
A szervező alapítvány vezetője közölte szerkesztőségünkkel, hogy a június 10-ére tervezett magyar-amerikai jazzgála elmarad.

A BluePort Jazz Alapítvány működésének fő célkitűzése, hogy a magyar-amerikai jazz kapcsolatokat erősítse, ezzel is növelve a műfaj kulturális jelentőségét. E célból nagyszabású jazzesttel szerették volna bemutatni a magyar közönségnek eddigi tevékenységüket, és ehhez adakozási célt is kitűztek egy beteg gyermekekkel foglalkozó alapítvány javára. Amerikai mintára vacsorával és nagyszerű gálakoncerttel kívántak újabb híveket szerezni a műfajnak.

Sajnos, a jelenlegi gazdasági helyzet nem kedvez az ilyen tervek megvalósításának, így az alapítvány munkatársainak több hónapos megfeszített munkája sem tudta létrehozni a kívánt pénzügyi helyzetet - közölték. Ezért az alapítvány elnöke, Fodor Péter úgy döntött, bár a hazai jazzélet támogatásából nem vonul ki (ennek első jeleként felajánlott egy különdíjat a 2011. május 8-i Balogh „Csibe" Jenő Jazz Zongora Tehetségkutató IV. helyezettjének) és a gála jótékony célra felajánlott adományát, a Bátor Tábor idei támogatását is biztosítja, viszont a 2011. június 10-re a RaM Colosseumba tervezett jótékonysági koncertet határozatlan időre elhalasztja.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„A művészeten sírni kiváltság” – Vásáry Tamás 85 éves

Augusztus 11-én nyolcvanöt éves Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Szent István Rend birtokosa, a nemzet művésze.
Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Tánc

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Színház

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.
Jazz/World interjú

Klippremier - Margo: Barefoot love

A Fidelión debütál a Margo első saját szerzeményéhez készült videoklip, melynek kapcsán Jéger Dorottya énekes és Bihari Márton gitáros meséltek zenei elképzelésükről.
Jazz/World ajánló

„A világzene a nyitottságról szól” - Ünnepel a Kobuci

Világzenei héttel ünnepli jubileumi, tizedik évadát a Kobuci. Augusztus 13. és 19. között a Boban Marković Orkestar, a Besh o droM, a Zuboly vagy éppen a Fanfara Complexa mellett a műfaj számos hazai kiválósága, fiatal formációk és táncház is várja a közönséget.