Jazz/World

Előkarácsonyi hétvége a Fonóban

2012.12.05. 18:30
Ajánlom
A különleges zenei élmények mellé nem kevésbé kiváló boros élményeket kínál a Fonó a december 14-15-i hétvégén.

Az idén 17 éves Fonó Budai Zeneházban két napon át borászatok finomságai kóstolhatók és vásárolhatók meg a Fonóban felállított standokon. Az első nap, december 14-én délután öttől az Egri Borvár, a Gepárd és Űrhajó Borbár, a Ruppert Pincészet és a Koczor Pincészet portékái közül válogathat a nagyérdemű, a minőségi zenei kínálatért pedig az Üsztürü, Heveder és Harmadik zenekarok felelnek az este nyolckor kezdődő Erdélyi zenészek klubja keretében.

Az 1992 májusában alakult és azóta számos országban sikert arató Üsztürü idén ünnepli 20. születésnapját. A Heveder ebben az évben 10 esztendős, míg a kolozsvári, 2007 őszén két zenekar, a szamosújvári Sóvirág és a székelykeresztúri Cikász tagjaiből  született Harmadik zenekar idén 5 éves.  

Másnap, december 15-én délután öttől a Fölszállott a Páva döntőjét is figyelemmel követhetik (kivetítőn) mindazok, akik kíváncsiak a Babiczky Pincészet, Ruppert Pincészet, Koczor Pincészet, Gepárd és Űrhajó Borbár nedűire, valamint a Szegediék ínyencségei néven futó házi füstölt termékekre. Este nyolctól Berecz András csuvas sördalokat ad elő Navratil Andrea (ének) és Demeter László (kobza) közreműködésével, végül este fél 10-től a Góbé Zenekar mutatja be új lemezét, melyről már írtunk is egy rövid kedvcsináló cikket.

Ne feledjék: csak egy hosszúlépés (a Fonó a belvárostól)!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.