Jazz/World

Euro-mediterrán Információs Nap

2007.04.14. 00:00
Ajánlom
Pályázási lehetőségekről és az Euro-mediterrán együttműködésről lesz szó az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Anna Lindh Euro-mediterrán Alapítvány hazai hálózata által szervezett Euro-mediterrán Információs Napon.

Az alapítványnál többek között olyan kulturális területen tevékenykedő civil szervezetek, intézmények is pályázhatnak az idei felhívás értelmében, amelyek érdeklődnek a dél-mediterrán országgokkal való együttműködés iránt. Minden érdeklődőt szívesen várnak 2007. április 20-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban az információs napon, amelyen az előadásokon kívül rövid táncbemutatók és mediterrán ételkóstoló is lesz.

A program

9:20 Nyitóbeszéd
9:30 Az Euro-mediterrán partnerség – N. Rózsa Erzsébet előadása (Teleki László Intézet)
9:50 A Balkán, mint potenciális euro-mediterrán régió sokszínűsége - Reményi Péter előadása (Pécsi Tudományegyetem)
10:20 Az Anna Lindh Euro-mediterrán Alapítvány a Kultúrák Közötti Párbeszédért – Tóth Veronika előadása (Oktatási és Kulturális Minisztérium)
10:40 Pályázati tapasztalatok a kulturális területen - Vincze Andrea előadása (Duna Művészeti Társaság)
11:00 Kulturális különbségek, azonosságok - Tüske László előadása (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)
11:20 Svédasztalos mediterrán ételkóstoló, zene, rövid táncbemutatók
20:00 Klezmer koncert

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.