Jazz/World

Euro-mediterrán Információs Nap

2007.04.14. 00:00
Ajánlom
Pályázási lehetőségekről és az Euro-mediterrán együttműködésről lesz szó az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Anna Lindh Euro-mediterrán Alapítvány hazai hálózata által szervezett Euro-mediterrán Információs Napon.

Az alapítványnál többek között olyan kulturális területen tevékenykedő civil szervezetek, intézmények is pályázhatnak az idei felhívás értelmében, amelyek érdeklődnek a dél-mediterrán országgokkal való együttműködés iránt. Minden érdeklődőt szívesen várnak 2007. április 20-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban az információs napon, amelyen az előadásokon kívül rövid táncbemutatók és mediterrán ételkóstoló is lesz.

A program

9:20 Nyitóbeszéd
9:30 Az Euro-mediterrán partnerség – N. Rózsa Erzsébet előadása (Teleki László Intézet)
9:50 A Balkán, mint potenciális euro-mediterrán régió sokszínűsége - Reményi Péter előadása (Pécsi Tudományegyetem)
10:20 Az Anna Lindh Euro-mediterrán Alapítvány a Kultúrák Közötti Párbeszédért – Tóth Veronika előadása (Oktatási és Kulturális Minisztérium)
10:40 Pályázati tapasztalatok a kulturális területen - Vincze Andrea előadása (Duna Művészeti Társaság)
11:00 Kulturális különbségek, azonosságok - Tüske László előadása (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)
11:20 Svédasztalos mediterrán ételkóstoló, zene, rövid táncbemutatók
20:00 Klezmer koncert

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Családi találkozót rendeznek Petőfi rokonai Kiskunfélegyházán

Igen, jól olvasta a címet! Míg egyesek a költő sírjának felkutatásával vannak elfoglalva, mások az élőkre koncentrálnak és családi találkozót hirdettek, amelyen eddig állítólag 66 utód jelezte a részvételét.
Klasszikus

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Zenés színház

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Ha beburkolózom a zenébe, sosem vagyok egyedül”

Winand Gábor About me című új szólólemezén bemutatja mindazt, ami ő maga: énekes, zongorista, fuvolista és szerelmes ember, amennyiben társa, Elsa Valle is helyet kapott a lemezen.
Jazz/World hír

Halmos Béla-díjakat kaptak a legkiválóbb népzenészek

A Táncház Napján, május 11-én adták át az elismeréseket: a Halmos Béla vándordíjat Csonka Ferenc vajdasági prímás kapta, a Halmos Béla emlékérmet Havasréti Pálnak, a Téka együttes bőgősének ítélte oda a kuratórium.
Jazz/World kult50

TársasJáték - Fekete Kovács Kornél és Molnár Áron noÁr a Kult50-ben

Humorról, játékosságról, a közösség felhajtó erejéről és persze a jazz-ről beszélget Fekete Kovács Kornél, a Modern Art Ochestra vezetője és Molnár Áron noÁr a Kult50 kamerái előtt.
Jazz/World ajánló

Tom Waits állandó gitárosa koncertezik Budapesten

Marc Ribot, az introvertált irónia mestere, aki az extremitás felfedezésére is vállalkozik, és nem riad vissza attól, hogy a szépség mellé a csúfat is odaállítsa, május 17-én ad koncertet a BMC-ben.
Jazz/World magazin

Gyönyörű zene született Frida Kahlo ihletésére

Melissa Aldana, az egyik legismertebb női szaxofonos Frida Kahlo és a latin művészek előtt tiszteleg új, május 24-én megjelenő lemezével, amelynek első száma már hallható cikkünkben.