Jazz/World

Évadnyitó a Hagyományok Házában

2006.09.15. 00:00
Ajánlom
Szeptember 22-én folytatódik a táncházi mulatság a Hagyományok Házában. Minden hónap első és harmadik péntekén várják a táncolni és szórakozni vágyó közönséget.

A rendszeres tánctanítás és mulatozás mellett az érdeklődők betekintést kapnak a jeles napok szokásvilágába és találkozhatnak olyan zenészekkel is, akik az „erdélyi cigányzenész-dinasztiákat” bemutató előadássorozat vendégei. (Nagysármás, Magyarpalatka, Magyarpéterlaka, Szászcsávás, Bogártelke, Zilah-Sarmaság, Homoródabásfalva) A táncház programja: 19:30-21:30-ig tánctanítás, 21:30-tól mulatság.

Az elmúlt évhez hasonlóan ebben a tanévben is az Aprók tánca programsorozat várja a gyerekeket minden pénteken. Alkalom nyílik játszani, táncolni, énekelni, illetve kézműveskedni, de lehetőség nyílik megismerkedni az évkörhöz tartozó ünnepek és jeles napok szokásaival is. Az Aprók először szeptember 22-én táncolhatnak.

A Hagyományok Háza új kiadványokkal is jelentkezik. A Magyarbecei Kulcsár Ferenc Bandája címet viseli az a dupla CD, amelyen a Nagyenyed vidéki magyar és román népzene legszebb darabjai hallhatók, Pávai István szerkesztésében.

Siklós László Táncház című könyvét az 1977-ben megjelent mű alapján újra kiadták, de a mesék, mondák, anekdoták kedvelői sem maradnak olvasmány nélkül. Czérna Miklós történetei az oromhegyesi mesevilágba kalauzolnak el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.