Jazz/World

Évadzáró koncert és táncház a Fonóban

2013.06.13. 08:42
Ajánlom
Koncertekkel, táncházzal, szimultán sakkversennyel és csocsóbajnoksággal várja vendégeit a Fonó a június 14-i évadzáró rendezvényén.

Az Ungerground, a Cimbaliband legújabb kislemeze egy érdekes kísérlet a különféle zenei műfajok átjárására. Az új dalok ötletét az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsora adta, amelyben 2012 júniusában szerepelt a csapat, és több könnyűzenei zenekar művét is feldolgozta. Ez az alkalom egy hosszabb távú együttműködést alapozott meg a rádió és a Cimbaliband között, melynek kiteljesedéseképpen 2013 januárjában a banda mindent elsöprő sikerrel képviselte Magyarországot és a Petőfi Rádiót az európai rádiók "Eurovízióján", a hollandiai EUROSONIC fesztiválon.

A Cimbaliband az eredményes szereplés után megkapta a MTVA-tól a ̎Petőfi Rádió 2013 év felfedezett zenekara ̎ titulust. Az új albumon a bandavezér, Unger Balázs legújabb saját szerzeményei szólalnak meg, a szokásostól kicsit eltérő populárisabb stílusban. Fonós koncertjük vendége a Fanfara Complexa fergeteges fúvósa, Bede Péter lesz.

Azt est folyamán fellép továbbá a HaTeha táncház egyik állandó zenekara, a nagy népszerűségnek örvendő Üsztürü. A Kolozsváron alakult zenekar az erdélyi fiatal generáció legkiválóbb képviselője. Alapítói a kolozsvári Major Levente prímás (1973) és Könczei Csongor brácsás (1974), valamint a korondi Szász József brácsás (1970) és Szász Lörinc bőgős (1968) testvérek. Ezt követően pedig a pedagógusokból alakult Berka zenekar gondoskodik a hajnalig tartó jókedvről.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.