Jazz/World

Felhívás az I. Országos Amatőr Jazz Találkozóra

2007.03.18. 00:00
Ajánlom
A salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztivál szervezői a Magyar Jazz Szövetség szakmai és a Nemzeti Kulturális Alap anyagi támogatásával az első salgótarjáni Országos Amatőr Jazz Találkozó alkalmából versenyt hirdet tradicionális jazzformációk számára.

A fesztivál időpontja: 2007. április 29-30. Dixieland, ragtime, swing zenekarok, valamint gospel és spirituálé énekegyüttesek jelentkezését várják. Nevezési határidő: 2007. március 31.
A verseny meghívottairól 2007. április 10-ig döntenek.

A résztvevő formációk létszáma nem lehet több 8 főnél és legfeljebb 40 perces koncerten mutathatják be produkcióikat. A koncertekről hangfelvétel készül, melynek alapján nemzetközi szakmai zsűri (Berki Tamás, Friedrich Károly és a partner fesztiválok képviselői) dönt és választja ki a legjobb produkciót.

A verseny fődíja a 2008. évi United Europe Jazz Festival országaiban rendezett koncertturnén kiemelt tiszteletdíjjal járó részvétel. A turné helyszínei: Banská Bystrica – Szlovákia; Hradec Kralové – Csehország; Zakopane – Lengyelország és Salgótarján – Magyarország.

A közönségdíjas produkció nyertese pedig – kiemelt tiszteletdíjjal együtt járó – meghívást kap a jövő évi Nemzetközi Dixieland Fesztiválra, Salgótarjánba. A jazzverseny eredményhirdetésére a 2007. május 11-13. között rendezett 23. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon kerül sor.

A rendezők biztosítják valamennyi együttesnek a hangosítást és a dobfelszerelést. A versenyzőknek kell gondoskodniuk saját hangszereikről és az azokhoz tartozó erősítőkről.

Jelentkezni e-mailben az stjazz@stjazz.hu címen, illetve a JAMKK címén (3100 Salgótarján Fő tér 5.) lehet. A jelentkezésnek tartalmaznia kell az együttes ismertetését, fotóját valamint egy CD-n, vagy kazettán legfeljebb 15 percnyi értékelésre alkalmas hanganyagot.

Bővebb információk Mezei Istvántól, a (20) 491-3891-es telefonon kaphatóak. Az Országos Jazz Találkozóra meghívott valamennyi együttes – távolságtól és létszámtól függően – legfeljebb 20.000 Ft költségtérítésben részesül, valamint CD-n megkapja a koncert felvételét.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.
Jazz/World interjú

Klippremier - Margo: Barefoot love

A Fidelión debütál a Margo első saját szerzeményéhez készült videoklip, melynek kapcsán Jéger Dorottya énekes és Bihari Márton gitáros meséltek zenei elképzelésükről.
Jazz/World ajánló

„A világzene a nyitottságról szól” - Ünnepel a Kobuci

Világzenei héttel ünnepli jubileumi, tizedik évadát a Kobuci. Augusztus 13. és 19. között a Boban Marković Orkestar, a Besh o droM, a Zuboly vagy éppen a Fanfara Complexa mellett a műfaj számos hazai kiválósága, fiatal formációk és táncház is várja a közönséget.