Jazz/World

Felhívás jazzharsonások részére

2006.11.04. 00:00
Ajánlom
A Magyar Rádió Részvénytársaság Bartók Főszerkesztőség Hangverseny-szerkesztősége 2007. március 2-ai kezdettel tehetségkutató versenyt indít 1977. január 1-je után született, önálló lemezzel nem rendelkező jazzharsonások részére. A verseny névadója a legendás magyar jazzmuzsikus, Zsoldos Ernő.

Az elődöntőkben (március 2., március 30., április 27.) három szabadon választott darabot kell előadni kb. 20 perc időtartamban (ebből egy szóló maximum 3-4 perc). A 2007. május 18-ai döntőt a Bartók Rádió három órás élő adás keretében közvetíti.

A versenyen indulni szándékozók a zenéjüket illusztráló, akár házilagos felvételt tartalmazó kazettát vagy CD-t (előselejtezésre), valamint egy igazolványképet és néhány mondatos szakmai önéletrajzukat (a programfüzethez) küldjék be 2006. december 31-ig az alábbi címre: 1800 Budapest, Bartók Rádió Hangversenyszerkesztőség – Jazzverseny.

(Részletes tájékoztatást a szerkesztő (Maloschik Róbert), illetve munkatársa (Smid Erika) ad. Tel.: (1) 328-7026, (1) 328-8906.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.