Jazz/World

Fidelio Jazz Est a Balázs Elemér Grouppal

2009.05.26. 11:18
Ajánlom
Június 6-án a kreatív, finom zenét mindig tűzzel játszó BEG lép a Budapest Jazz Club színpadára. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet a koncertre!

Balázs Elemér kivételes képességű előadó, az a fajta dobos, akinek játékából elsőként a muzikalitás tűnik ki. Együttesében ráadásul egy perkás, Czibere József is segít a ritmusokat árnyalni, de az Európát keresztül-kasul bejáró Group hangzását a dallamok gazdagsága is jellemzi, köszönhetően egy sor remek zenésznek: a testvér, Balázs József zongorista, valamint Soós Márton bőgős és Lamm Dávid gitáros nem csupán hangszerük mesterei, de egymással is remekül kommunikálnak. Mindezt két énekes koronázza meg: Hajdú Klárának és Winand Gábornak a népdaloktól a jazzimprovizáción át a barokk zenéig a legkülönfélébb stílusokban van mondanivalója, amit ezúttal Mezzo TV kamerái is rögzítenek.

2009. június 6. 21:00 - Budapest Jazz Club

Fidelio Jazz Est: Balázs Elemér Group

Ha a helyes választ a lenti időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer az estre.

Kérdésünk: Mikor alakult meg a Balázs Elemér Group?

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.