Jazz/World

"Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál"

2007.04.15. 00:00
Ajánlom
Az AfroAid Magyarország közhasznú humanista egyesület 2007. április 28-án multikulturális fesztivált szervez Budapesten, az Almássy Téri Szabadidőközpontban.

A "Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál" a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál részeként összhangban áll az egyesület humanista célkitűzéseivel, a megkülönböztetés-mentességgel, a szolidaritással és a multikulturalitással.

Az Afroaid Magyarország Egyesület tagjai önkéntesek, saját forrásból utaznak Kenyába és Libériába, ahol humanista önsegítő csoportokat szerveznek. Elsősorban nem anyagi támogatást nyújtanak az ott élőknek, hanem olyan szervezési és közösségfejlesztő tapasztalatokat adunak át, melyek által az adott település lakói maguk kezdeményezhetik a változásokat saját közösségükben és személyes életükben.

Az április 28-i este folyamán, a helyszínen is örökbe lehet fogadni kenyai és libériai iskolásokat, akik szüleikkel, nevelőszüleikkel illetve a családjukkal maradnak, és a magyarországi "örökbefogadó szülők" anyagi támogatásának köszönhetően járhatnak iskolába.

2006. szeptember 16-án a Gödör Klub adott otthont a fesztiválnak, ahol fellépett többek között a Chalaban, a Szilvássy Gipsy Folk Band, a Vodku v Glotku, a R-GE, az M’Bye Ndiaye Szenegáli Dobshow, az N’Dombolo Tánccsorport és DJ Leen’gum. A zenei program mellett afrikai tánctanítás és videó vetítés is helyet kapott a fesztiválon. A fellépők mindegyike ingyenesen támogatta a fesztivált, az AfroAid a teljes bevételt afrikai tevékenységére fordította.

Az idei rendezvény is hasonlóan színvonalas lesz, a fellépők közül már biztosan ott lesz a Makám, a Peca, a Masszív, az M’Bye Ndiaye és afrikai dobosok. A dj ismét Leen’gum lesz. Az egyesület munkájáról bővebben olvashatnak az alábbi honlapon.

(2007. április 28. 18:00 Almássy téri Szabadidőközpont (Budapest) - Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál; km.: Makám, Peca, Masszív, az M’Bye Ndiaye, afrikai dobosok)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Ülj föl a balatoni jazzhullámokra! – Jön az első Babel Jazz Fesztivál

A Babel Sound világzenei fesztivál szervezői ezúttal a jazz műfaján belül teremtik meg azokat az ünnepi találkozásokat, amik immár a Babel védjegyét jelentik. Május 27. és 29. között Budapesten, május 30-tól június 1-ig pedig Balatonbogláron várnak az izgalmas hazai és külföldi együttesek.
Jazz/World ZSIMÜ 2019

A gothic metál egyik legnépszerűbb énekesnője a Zsidó Művészeti Napokon

Izgalmas zenei fúzióval érkezik az idei Zsidó Művészeti Napokra Moran Magal izraeli származású énekesnő.
Jazz/World interjú

„Aki azért lépi át ajtaja küszöbét, hogy a maga igazát bizonyítsa, könnyen pórul jár”

Berecz András mesemondó, énekes ezúttal a szövevényes görög mitológia labirintusában és a görög népdalokban keresi az igazságot, test és lélek harmóniáját. Síp és lant - Tisztelet Arisztotelésznek című estje május 26-án látható a Nemzeti Színházban. Interjú.
Jazz/World kritika

Omara, a napfény hangja

Omara Portuondo, a Buena Vista Social Club egykori dívája valószínűleg utolsó koncertjét adta Budapesten május 18-án és 19-én, amin beteljesítette az összes Kubáról alkotott pozitív előítéletünket: napfényt hozott az esős budapesti vasárnapba.
Jazz/World ajánló

Zeneünnep - Pop, swing, klezmer

Szűcs Gabi, Falusi Mariann és Váczi Eszter közös koncertje június 1-jén,19 órától látható a MOMkult Színháztermében, a Zsidó Művészeti Napok keretében.