Jazz/World

"Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál"

2007.04.15. 00:00
Ajánlom
Az AfroAid Magyarország közhasznú humanista egyesület 2007. április 28-án multikulturális fesztivált szervez Budapesten, az Almássy Téri Szabadidőközpontban.

A "Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál" a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál részeként összhangban áll az egyesület humanista célkitűzéseivel, a megkülönböztetés-mentességgel, a szolidaritással és a multikulturalitással.

Az Afroaid Magyarország Egyesület tagjai önkéntesek, saját forrásból utaznak Kenyába és Libériába, ahol humanista önsegítő csoportokat szerveznek. Elsősorban nem anyagi támogatást nyújtanak az ott élőknek, hanem olyan szervezési és közösségfejlesztő tapasztalatokat adunak át, melyek által az adott település lakói maguk kezdeményezhetik a változásokat saját közösségükben és személyes életükben.

Az április 28-i este folyamán, a helyszínen is örökbe lehet fogadni kenyai és libériai iskolásokat, akik szüleikkel, nevelőszüleikkel illetve a családjukkal maradnak, és a magyarországi "örökbefogadó szülők" anyagi támogatásának köszönhetően járhatnak iskolába.

2006. szeptember 16-án a Gödör Klub adott otthont a fesztiválnak, ahol fellépett többek között a Chalaban, a Szilvássy Gipsy Folk Band, a Vodku v Glotku, a R-GE, az M’Bye Ndiaye Szenegáli Dobshow, az N’Dombolo Tánccsorport és DJ Leen’gum. A zenei program mellett afrikai tánctanítás és videó vetítés is helyet kapott a fesztiválon. A fellépők mindegyike ingyenesen támogatta a fesztivált, az AfroAid a teljes bevételt afrikai tevékenységére fordította.

Az idei rendezvény is hasonlóan színvonalas lesz, a fellépők közül már biztosan ott lesz a Makám, a Peca, a Masszív, az M’Bye Ndiaye és afrikai dobosok. A dj ismét Leen’gum lesz. Az egyesület munkájáról bővebben olvashatnak az alábbi honlapon.

(2007. április 28. 18:00 Almássy téri Szabadidőközpont (Budapest) - Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál; km.: Makám, Peca, Masszív, az M’Bye Ndiaye, afrikai dobosok)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Vizuál

Elhunyt a művész, aki épületeket csomagolt be és emberek ezreinek segített vízen járni

84 évesen, május 31-én New York-i otthonában elhunyt Christo. A tájépítész és térművész, valamint felesége és alkotótársa, Jeanne-Claude nevéhez olyan műalkotások fűződtek, mint 1985-ben a párizsi Pont Neuf és 1995-ben a berlini Reichtstag becsomagolása vagy egy olasz tavon úszósétány építése.
Vizuál

Hollywood legkeményebb pisztolyhőse ma is aktív - Clint Eastwood 90 éves

Karrierjét kis híján megakadályozta a saját ádámcsutkája, a hatvanas éveiben járva pedig kiderült, hogy rendezői tehetsége vetekszik a színészivel. Május 31-én lesz kilencvenéves Clint Eastwood.     
Klasszikus

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Vizuál

Morgan Freeman 83 éves

Morgan Freeman nem átlagos karriert futott be, 50 éves volt amikor a filmszakma igazán felfigyelt rá, azóta viszont több mint kilencven filmet forgatott és ma 83 éves.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World hír

Kihirdették, mely jazz együttesek kapnak támogatást

A Budapest Music Center közzétette a Köszönjük, Magyarország! program keretében támogatott magyar jazz együttesek listáját.
Jazz/World gyász

Elhunyt Lennie Niehaus amerikai szaxofonos

Az Emmy-díjas művész 90 éves korában múlt csütörtökön távozott. Az amerikai altszaxofonos, komponista számos híres film zenéjében működött közre, Clint Eastwooddal több mint két tucat moziban dolgozott együtt.
Jazz/World interjú

A Metro ötven éve vette fel az első magyar koncertlemezt

Az Egy este a Metro Klubban... című korongról a jubileum alkalmából Sztevanovity Zorán és Dusán, valamint Frenreisz Károly idézte fel emlékeit és nosztalgiázott a zenekar történetéről.
Jazz/World online közvetítés

Online jön a Müpa könnyűzenei fesztiválja, a Hey June!

Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat, így hozva el a nyarat virtuálisan a Müpába és a rajongók otthonába is.
Jazz/World portré

A háború miatt járhatott zeneiskolába Tito Puente, a "mambókirály"

A Grammy-díjas amerikai muzsikus és zenekarvezetőt hiába terelgették szülei gyerekkorában a zongora irányába, az ütősök maradtak a kedvencei. Az ő dalai indították el a mambólázat, ennek köszönhette a haláláig büszkén viselt becenevét. Hozzájárult az 1950-es évek cha-cha-cha-hullámának elindításához is.