Jazz/World

"Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál"

2007.04.15. 00:00
Ajánlom
Az AfroAid Magyarország közhasznú humanista egyesület 2007. április 28-án multikulturális fesztivált szervez Budapesten, az Almássy Téri Szabadidőközpontban.

A "Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál" a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál részeként összhangban áll az egyesület humanista célkitűzéseivel, a megkülönböztetés-mentességgel, a szolidaritással és a multikulturalitással.

Az Afroaid Magyarország Egyesület tagjai önkéntesek, saját forrásból utaznak Kenyába és Libériába, ahol humanista önsegítő csoportokat szerveznek. Elsősorban nem anyagi támogatást nyújtanak az ott élőknek, hanem olyan szervezési és közösségfejlesztő tapasztalatokat adunak át, melyek által az adott település lakói maguk kezdeményezhetik a változásokat saját közösségükben és személyes életükben.

Az április 28-i este folyamán, a helyszínen is örökbe lehet fogadni kenyai és libériai iskolásokat, akik szüleikkel, nevelőszüleikkel illetve a családjukkal maradnak, és a magyarországi "örökbefogadó szülők" anyagi támogatásának köszönhetően járhatnak iskolába.

2006. szeptember 16-án a Gödör Klub adott otthont a fesztiválnak, ahol fellépett többek között a Chalaban, a Szilvássy Gipsy Folk Band, a Vodku v Glotku, a R-GE, az M’Bye Ndiaye Szenegáli Dobshow, az N’Dombolo Tánccsorport és DJ Leen’gum. A zenei program mellett afrikai tánctanítás és videó vetítés is helyet kapott a fesztiválon. A fellépők mindegyike ingyenesen támogatta a fesztivált, az AfroAid a teljes bevételt afrikai tevékenységére fordította.

Az idei rendezvény is hasonlóan színvonalas lesz, a fellépők közül már biztosan ott lesz a Makám, a Peca, a Masszív, az M’Bye Ndiaye és afrikai dobosok. A dj ismét Leen’gum lesz. Az egyesület munkájáról bővebben olvashatnak az alábbi honlapon.

(2007. április 28. 18:00 Almássy téri Szabadidőközpont (Budapest) - Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál; km.: Makám, Peca, Masszív, az M’Bye Ndiaye, afrikai dobosok)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.
Jazz/World

Billy Cobhammal és Richard Bonával vár a SopronDrum Fesztivál

A június 15-én kezdődő SopronDrum ütősfesztiválon világhírű ütőszenészek és világzenei előadók muzsikáján keresztül ismerhetjük meg az ütős zene sokszínűségét a fertőrákosi barlangszínház gyönyörű környezetében és Sopronban.