Jazz/World

Folkfeszt a Fonótól a Millenárisig

2010.05.11. 11:45
Ajánlom
Május 11-étől Budapesten akár az utcán is szembejöhetnek hangszernek látszó tárgyakkal felszerelt bandák: indul a Folk Fest.

A Csík zenekar Szívest örömest című CD/DVD-bemutatójával indul a Fonóban a szezon legnagyobb népzenei eseménye, a Folk Fest, de aznap a Kelenföldi pályaudvaron, a Tranzitban és a Kelenföldi piacon is utcára merészkednek a bandák. Másnap a Fonó Zenekar, a Fanfara Complexa és a Szászcsávási Zenekar tart koncertet és táncházat vegyesen. Csütörtökön Palya Bea és Dongó majd a szerb Braca Teofilovici is fellép. Pénteken is kitartást igénylő program lesz a Poros Zenekar, Borbély Mihály & Farkas Zoltán "Batyu", a Ravnica - szabadkai bunyevác tamburások - és a lengyel Dikanda részvételével. Szombaton a Millenárisban már délutántól várják a Fonó zenekar családi programja az érdeklődőket, este Lajkó Félix & Huun Huur Tu (Tuva) közös koncertje lesz a Teátrumban, majd újra táncház a Fonóban. Részletek honlapunk programkeresőjében.

Budapest Folk Fest 2010

Május 11- 15. Fonó Budai Zeneház, Millenáris

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.