Jazz/World

Folytatódnak az Osztrák Jazz Estek

2013.04.23. 08:58
Ajánlom
A koncertsorozat keretében idén a Diknu Schneeberger Trio és a Peter Natterer Quartet lép fel a Budapest Jazz Clubban április 25-én.

A koncertsorozat rövid, négy éves története ellenére máris a főváros kulturális életének egyik érdekes és meghatározó színfoltjává vált. Az Osztrák Kulturális Fórum, a Budapest Jazz Club és a szervező Management Partners Kft. célja, hogy évről évre olyan tehetséges zenészek számára biztosítsanak bemutatkozási és fellépési lehetőséget, akik hazájukban már bizonyították zenei rátermettségüket és rangos elismeréseket is szereztek.

Néhány évvel ezelőtt a tizenhét esztendős bécsi gypsy gitáros, Diknu Schneeberger óriási sikert ért el a Rubina néven megjelent bemutatkozó albumával. Hazája legrangosabb zenei kitüntetését érdemelte ki ezzel: csatlakozott a Hans Koller-díjasok táborához. Azóta zenei pályafutását a rádió- és tévécsatornák folyamatosan figyelemmel kísérik, rendszeres fellépési lehetőséget kap nemcsak hazájában, hanem Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Oroszországban és most ismét hazánkban. A trió a tavalyi győri osztrák jazz esten mutatkozott be Magyarországon, akkor koncertjükkel sikerült megtölteniük szinte a teljes Széchenyi teret. Diknu tökéletes technikáját könnyed önfeledtséggel kombinálja. A gypsy jazz formációban Diknu mellett megtalálható a híres bécsi jazz gitáros Martin Spitzer és Diknu édesapja, Joschi Schneeberger is, aki nagybőgőn kíséri fia játékát.

Az osztrák Peter Natterer (szaxofon, effektek) és zenekara - Philippine Duchateau (zongora), Gina Schwarz (basszusgitár), Ulli Pesendorfer (dobok) - mindig is nyitott volt különböző irányzatok felé. A kvartett tagjainak fülbemászó és dallamos kompozíciói a "merre tartunk" és "hogyan jutunk el odáig" kérdésekre keresik a válaszokat több izgalmas megközelítésből.

Osztrák Jazz Est
2013. április 25. 20:00 - Budapest Jazz Club
Km.: Diknu Schneeberger Trio, Peter Natterer Quartet

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Domingo fia írta a Virtuózok új évadának főcímzenéjét

A spanyol zeneszerző egy hollywoodi stílusú, erőteljes és nemes, klasszikus dallamot komponált a műsorhoz.
Klasszikus

„Rondo alla Mambo!” – Mi lett volna, ha Mozart Kubában születik?

A Mozart y Mambo című lemez egy berlini kürtművész és egy kubai ifjúsági zenekar szerelemprojektje, amelyben a zenélés öröme köt össze két világot.
Vizuál

Gyűjteményes kiállítás nyújt bepillantást a 20. századi magyar fotótörténetbe

A Mai Manó Ház július 14-től látogatható tárlata a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből öt kiemelkedő magyar fotográfus életművének egy-egy szeletét mutatja be öt eltérő kurátori koncepció alapján.
Klasszikus

Csáth és a 100 évvel ezelőtti Magyarország zenei világa - VIDEÓ

Egyszerre készült zeneszerzőnek, festőművésznek és orvosnak, az utókor mégis elsősorban íróként tartja számon Csáth Gézát. Most egy félórás dokumentumfilm idézi meg alakját.
Klasszikus

Ismét lesz OrgonaPont koncertsorozat és Orgonák éjszakája

Augusztusban tizenkét városban rendezi meg a Filharmónia Magyarország az OrgonaPont koncertsorozatot, augusztus 8-án pedig második alkalommal tartják meg az Orgonák éjszakáját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World magazin

„A valódi dolgoknál megfejthetetlen, mitől működnek igazán”

A Modern Art Orchestra művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél minden második szerdán az online térbe várja a jazz rajongókat, mert amellett, hogy a zenekar Legendás Albumok sorozatának egy-egy koncertjét hallhatja a közönség, minden alkalommal vendégeket is hív. Az elmúlt héten Birtalan Zsolt fotográfus volt a trombitaművész beszélgetőtársa.
Jazz/World hír

Az augusztus végi tömegrendezvények is elmaradhatnak

Elsodorhatja a járvány második hulláma a nyár végére halasztott rendezvényeket és az augusztus 20-i ünnepségeket - mondta Palkovics László.
Jazz/World fonó

Kiütötték a Fonó falát!

A kényszerű koncertszünetben elkészült a Fonó új, szabadtéri színpada!
Jazz/World ajánló

Ha esik, ha fúj – szabadtéren koncertezik a Louisiana Double & Csillagkórus

Apák énekei két zenészre, hat hangszerre, egy kortárs költőre, két torokra és három szívre július 9-én este 7 órakor.
Jazz/World ajánló

Minden hétvégén koncert a Városmajorban

Július közepétől egészen szeptember közepéig változatos és színes programkínálattal, szombat esténként pedig igazi zenei csemegének ígérkező koncertek sorával várja közönségét a Városmajori Szabadtér Színház.