Jazz/World

Fool Moon

2009.08.04. 17:30
Ajánlom
Az idén nyáron – immár nyolcadszor – újra elindult a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ lassan önálló kulturális márkájává erősödő M’Art rendezvénysorozata. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet az augusztus 12-i Fool Moon koncertre!

A M'Art egy nyári színházból lett összművészeti fesztivál, amely mára egyértelműen bebizonyította, hogy a kultúra igenis megfér a plázában! Az augusztusi koncerten a 2001-ben alakult Fool Moon lesz a példa erre. Az vokálegyüttes tagjai öten vannak, akik komoly- és könnyűzenei képzettséggel is rendelkeznek. Az együttes az "a cappella", azaz hangszeres kíséret nélküli, tisztán énekelt zenei műfajt képviseli és népszerűsíti Magyarországon.

2003-ban először vettek részt a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, Európa legrangosabb ilyen jellegű megmérettetésén, ahol harmadik helyezést értek el. Azóta a Fool Moon rendszeresen kap külföldi fesztiválokra felkéréseket, így többek között Münchenben, Bécsben, Dortmundban és Darmstadtban is felléptek már. Az együttes itthon is számos alkalommal vokálozott és vendégszerepelt hazai népszerű előadók koncertjein és lemezein is.

2005-ben a Fool Moon első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, így Európa legjobbjai közé emelkedhetett. Ugyanebben az évben életre hívták Szegeden az első magyar "Fool Moon" Nemzetközi A Cappella Fesztivált, mely a nagy sikerre való tekintettel évente megrendezésre kerül.

Kérdés: Hány tenor tagja van az együttesnek? 

További információk itt találhatók.

Ha a helyes választ elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

2009. augusztus 12. 20:00

Mammut II. üzletház - Kaméleon Klub

Fool Moon a capella 

Tagjai: Czutor Ignác, Molnár Gábor, Rácz Gergő (tenor), Wodala Barnabás (bariton), Németh Miklós (basszus)

Nyerteseink: csiszargy, pzsazsa, dinaperon, borso21, alexa, nadam, incsike, levendula3, horcsa34, kikata

A helyes megfejtés: 3

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.