Jazz/World

Four Fathers: Teli torokból

2008.07.01. 00:00
Ajánlom
A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ hat éve rendezi meg nyaranta nagysikerű rendezvénysorozatát, a Mammut Színházat, melynek színpadán az elmúlt években számos sikeres prózai és zenés produkciót láthatott a közönség. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a Four Fathers július 9-i előadására!

A mágikus hetedik év fordulópont a Mammut Színház életében is: 2008. áprilisától M’art néven működik tovább, lehetőséget biztosítva többfajta művészeti ág megjelenésének a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban. Az M'art április 18-án nyitotta meg ünnepélyesen kapuit. A tematikus tavaszi (kisgyerekes és kutyás) hónapokat követően szerdánként különböző műfajú előadásokra várják a nézőket.

Mit szeret egy kisgyerek? Szeret játszani, szereti, ha mesélnek neki. Szeret zenét hallgatni, s maga is szívesen részt vesz a muzsikálásban. És mit nem szeret? Sokáig egy helyben ülni, csendben lenni. A kettő és nyolc év közötti gyerekeket - és érdeklődő szüleiket, nagyszüleiket - a Mammut Színházban ez alkalommal olyan előadás várja, amelynek alkotói minderre tekintettel vannak. Itt a kicsik értő és gyerekszerető mesélő-műsorvezető szavai kíséretében szebbnél szebb, értékes zenéket hallanak. Rengeteg játék tarkítja az előadást, amelyben a gyerekek maguk is részt vehetnek, mozoghatnak, és a hangjukat is hallathatják. Közben pedig megismerik a hangszereket, az emberi hangot. Észrevétlenül olyan 'magocskákat' ültetünk el bennük, amelyekből néhány év múlva igazi zeneszeretet sarjadhat ki.

A műsor alcíme akár az is lehetne, hogy 'a hangszerek mi vagyunk'. A négy énekes, akiknek szép hangjuk és kikezdhetetlen énektudásuk mellett ellenállhatatlan humoruk is van, egy sor hangszer hangját utánozzák, valamint kedves, vidám, szórakoztató, gyerekeknek való dalokat is énekelnek 'teli torokból'.

A Four Fathers Énekegyüttes éppen 13 évvel ezelőtt alakult. Akkoriban kizárólag a capella, azaz hangszeres kíséret nélkül énekeltek. Először csak a maguk és kollégáik gyönyörűségére énekelgettek, majd miután látták, hogy amit csinálnak, másoknak is tetszik, és kiléptek a nagyközönség elé.

Az együttes tagjai: Boros Sándor (tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció), Mukli Gyula (tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér), Batki László (bariton, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob), Frech’ Zoltán (basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona)

A gyerekeket a színház bejáratánál bohócok fogadják majd, akik nemcsak üdítővel, de lufiszobor-állatkákkal is kedveskednek nekik. A különleges nézőtéren a kicsiket színes babzsákfotelek, míg a felnőtteket székek várják.

Kérdésünk: Melyik évben indult útjára a Mammut Színház rendezvénysorozat? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2008. július 9. 11:00 Mammut Színház (Kaméleon Club) (Budapest) - Teli torokból - a Four Fathers énekegyüttes koncertje; tagjai: Boros Sándor (tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció), Mukli Gyula (tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér), Batki László (baritno, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob), Frech' Zoltán (basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona); Kicsinyek zenés délelőttje)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Megkezdte munkáját Antal Zsolt az SZFE Elméleti Intézetének élén

Sára Balázs és Bodolay Géza után újabb intézetvezető kezdte meg munkáját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.
Jazz/World

Három napon át minden a jazz körül forog

A kilenc éve minden évben április 30-án megrendezett Nemzetközi Jazznap (International Jazz Day) magyar eseményeit a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, azonban a szervezők most online pótolják az elmaradt koncerteket, amiket három napon keresztül, öt budapesti és egy felvidéki helyszínről közvetítenek.
Színház

Online tartja legújabb bemutatóját a Pesti Színház

Elmesélhető-e a 20. század történelme egyetlen család, ház vagy kő történetén keresztül? Marius von Mayenburg A kő című drámájában generációról generációra hagyományozott titkok, falakba eltemetett történetek kerülnek felszínre, megértetve valamit saját múltunkból, de leginkább a jelenünkből. Michal Dočekal, a Prágai Városi Színházak igazgatójának rendezése december 5-én látható élő stream formájában.
Színház

Auksz Éva: Szerencsére az élet visszaigazolta, hogy jó úton vagyok

A Partitúra december 5-én, szombaton 14.30-tól Dunaújvárosban kalandozik. Itt született a zenés és prózai előadásokban is emlékezetes alakításokat nyújtó Auksz Éva, aki színházi elfoglaltságai miatt nem tudott jelen lenni a Partitúra dunaújvárosi forgatásán, egykori néptáncos fellépéseinek helyszínén, a Bartók Kamaraszínházban, ahol Őze Áron, az intézmény igazgatója vitte körbe a stábot. Auksz Éva ugyanakkor a Fidelio.hu-nak mesélt fiatalkori útkereséséről, mesteréről, Iglódi Istvánról, és egy különleges előadásról, amely a Rózsavölgyi Szalonban megy majd – a korlátozó intézkedések feloldása után.
Jazz/World

„Lesz még, aki rákérdez a hamisságra?” – Megérkezett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új klipje

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint úgy döntöttek, hogy a pandémia okán lelassult időben nem egyben adják ki új lemezüket, hanem havonta bemutatnak egy-egy dalt. Íme a legújabb.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Tom Jones és Jamie Cullum is fellép a jövő évi VeszprémFesten

Megvan a július 12. és 18. tartandó VeszprémFest két világsztárja. Már érkeznek a programok, a szervezők rendkívül gazdag kínálatot ígérnek.
Jazz/World klippremier

Egyedül a hangszerparkban – Négy dal Barabás Lőrinc készülő lemezéről

A Fidelio közönsége hallhatja elsőként Barabás Lőrinc legújabb számait, amik a következő szólólemezen is szerepelnek majd. Hangerőt fel, húszperces koncert következik az egyik legizgalmasabb jazztrombitástól.
Jazz/World fonó

Adventi dalokkal készülnek az ünnepre – Elindult a Fonó online sorozata

November 29-én útjára indult a Fonó online sorozata, melybe hétről hétre bárki bekapcsolódhat. Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője adventi énekeket tanít vasárnaponként az érdeklődőknek, december 2-án pedig Gyimesi est várja a közönséget a virtuális Fonóban.
Jazz/World hír

Három napon át minden a jazz körül forog

A kilenc éve minden évben április 30-án megrendezett Nemzetközi Jazznap (International Jazz Day) magyar eseményeit a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, azonban a szervezők most online pótolják az elmaradt koncerteket, amiket három napon keresztül, öt budapesti és egy felvidéki helyszínről közvetítenek.
Jazz/World videoklip

„Lesz még, aki rákérdez a hamisságra?” – Megérkezett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új klipje

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint úgy döntöttek, hogy a pandémia okán lelassult időben nem egyben adják ki új lemezüket, hanem havonta bemutatnak egy-egy dalt. Íme a legújabb.