Jazz/World

Four Fathers: Teli torokból

2008.07.01. 00:00
Ajánlom
A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ hat éve rendezi meg nyaranta nagysikerű rendezvénysorozatát, a Mammut Színházat, melynek színpadán az elmúlt években számos sikeres prózai és zenés produkciót láthatott a közönség. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a Four Fathers július 9-i előadására!

A mágikus hetedik év fordulópont a Mammut Színház életében is: 2008. áprilisától M’art néven működik tovább, lehetőséget biztosítva többfajta művészeti ág megjelenésének a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban. Az M'art április 18-án nyitotta meg ünnepélyesen kapuit. A tematikus tavaszi (kisgyerekes és kutyás) hónapokat követően szerdánként különböző műfajú előadásokra várják a nézőket.

Mit szeret egy kisgyerek? Szeret játszani, szereti, ha mesélnek neki. Szeret zenét hallgatni, s maga is szívesen részt vesz a muzsikálásban. És mit nem szeret? Sokáig egy helyben ülni, csendben lenni. A kettő és nyolc év közötti gyerekeket - és érdeklődő szüleiket, nagyszüleiket - a Mammut Színházban ez alkalommal olyan előadás várja, amelynek alkotói minderre tekintettel vannak. Itt a kicsik értő és gyerekszerető mesélő-műsorvezető szavai kíséretében szebbnél szebb, értékes zenéket hallanak. Rengeteg játék tarkítja az előadást, amelyben a gyerekek maguk is részt vehetnek, mozoghatnak, és a hangjukat is hallathatják. Közben pedig megismerik a hangszereket, az emberi hangot. Észrevétlenül olyan 'magocskákat' ültetünk el bennük, amelyekből néhány év múlva igazi zeneszeretet sarjadhat ki.

A műsor alcíme akár az is lehetne, hogy 'a hangszerek mi vagyunk'. A négy énekes, akiknek szép hangjuk és kikezdhetetlen énektudásuk mellett ellenállhatatlan humoruk is van, egy sor hangszer hangját utánozzák, valamint kedves, vidám, szórakoztató, gyerekeknek való dalokat is énekelnek 'teli torokból'.

A Four Fathers Énekegyüttes éppen 13 évvel ezelőtt alakult. Akkoriban kizárólag a capella, azaz hangszeres kíséret nélkül énekeltek. Először csak a maguk és kollégáik gyönyörűségére énekelgettek, majd miután látták, hogy amit csinálnak, másoknak is tetszik, és kiléptek a nagyközönség elé.

Az együttes tagjai: Boros Sándor (tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció), Mukli Gyula (tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér), Batki László (bariton, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob), Frech’ Zoltán (basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona)

A gyerekeket a színház bejáratánál bohócok fogadják majd, akik nemcsak üdítővel, de lufiszobor-állatkákkal is kedveskednek nekik. A különleges nézőtéren a kicsiket színes babzsákfotelek, míg a felnőtteket székek várják.

Kérdésünk: Melyik évben indult útjára a Mammut Színház rendezvénysorozat? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2008. július 9. 11:00 Mammut Színház (Kaméleon Club) (Budapest) - Teli torokból - a Four Fathers énekegyüttes koncertje; tagjai: Boros Sándor (tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció), Mukli Gyula (tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér), Batki László (baritno, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob), Frech' Zoltán (basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona); Kicsinyek zenés délelőttje)

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Muzsika a vizek felett – séta a hamburgi Elbphilharmonie-ban

Januárban lesz öt éve, hogy megnyitotta kapuit Európa egyik legkülönlegesebb koncertterme, a hamburgi Elbphilharmonie. A hullámokat formázó épület egy pompás akusztikájú, nagy koncerttermet és egy kisebb kamaratermet rejt magában.
Jazz/World

„Mecky, drága, jó utat!” – Pályatársai búcsúznak Kóbor Jánostól

December 6-án elhunyt az Omega legendás énekese, Kóbor János, akit egy hónapja szállították kórházba koronavírus-fertőzéssel. Menedzsere később megerősítette: covid okozta szövődmények vezettek a zenész halálához. Kóbor Jánost pályatársai és számos közéleti személy gyászolja.
Színház

Így adott interjút Blaha Lujza

A Bohémvilág 1919. december 27-i számában érdekes szöveggel találkozhattak a korabeli olvasók: maga Blaha Lujza kért helyreigazítást egy állítólagos nyilatkozata kapcsán.
Vizuál

Restaurálták a Barcsay-mozaikokat

Az alkotás eredetileg az 1974-ben megnyitott Újpesti Gyógyfürdő és Uszoda emeleti várakozó terének két szemközti falát díszítette, megújult formájában a Csillaghegyi Strandfürdő éke lett.
Zenés színház

„Az éneklés felemeli a lelket” – 70 éves Pitti Katalin

A legendás énekesnőt születésnapja alkalmából egy csokorra való felvételével köszöntjük, melyek között emblematikus szerepei és ritkaságok egyaránt meghallgathatók.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Ez a történet rólunk szól - Meselemez-szerű albumot adott ki a Soharóza és a Jónás Vera Experiment

A nyolcas sáv című album története Tibi, egy hatodikos fiú hétköznapjain fut végig, és miközben a főszereplő képzeletbeli barátaival kommandózik vagy az iskolai bulira készül, a tizenéves gyerekek nehézségeiről, vágyairól és kihívásairól is látleletet kapunk.
Jazz/World ajánló

Hámori Gabriella, Kamarás Iván, Csorba Lóci és Kiss B. Ádám a Fonó Literatúra vendégei

December 12-én folytatódik a Fonó Literatúra sorozata, amelyben kortárs költők versei találkoznak népköltésekkel, dalok, népdalok az irodalommal alkotnak spontán egységet, ismert színészek és zenészek töltik meg a megismételhetetlen estéket különleges tartalommal.
Jazz/World ajánló

Lina_Raül Refree: portugál énekesnő és spanyol producer sikerlistás projektje a Müpában

A portugál kultúra megismeréséhez kulcsfontosságú a gyakran az ország nemzeti zenéjének hívott fado, ám a szigorú szabályokkal rendelkező, hagyományos muzsika alkalmas a kísérletezésre is. Az 1984-ben született, eredetileg operaénekesi tanulmányokat folytató Carolina Cardoso Rodrigues (Lina) a spanyol producer, Raül Refree segítségével hozta létre rendhagyó projektjét, amelyben a fado műfaj megkerülhetetlen nagyasszonya, az 1999-ben elhunyt és hazájában háromnapos nemzeti gyásszal búcsúztatott Amália Rodrigues keserédes dalait dolgozták fel.
Jazz/World ajánló

Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra ad szilveszteri koncertet a Pesti Vigadóban

Pontosan száz éve vette kezdetét a jazz-korszak, s keltek szárnyra az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek örökzöld melódiái, melyeket az 1945 utáni Magyarországon, első ízben a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra kelti életre korhű formában.
Jazz/World gyász

„Mecky, drága, jó utat!” – Pályatársai búcsúznak Kóbor Jánostól

December 6-án elhunyt az Omega legendás énekese, Kóbor János, akit egy hónapja szállították kórházba koronavírus-fertőzéssel. Menedzsere később megerősítette: covid okozta szövődmények vezettek a zenész halálához. Kóbor Jánost pályatársai és számos közéleti személy gyászolja.