Jazz/World

Gearbox- Juhász Gábor

2010.01.13. 13:17
Ajánlom
Szeretné tudni, mitől szól olyan jól a profiknak? Érdekli, milyen hangszeren játszik kedvence? Gearbox rovatunkban titkaikat nem féltő zenészek felszerelését ismerhetik meg. Ezúttal Juhász Gábor eszköztárát mutatjuk be.

Juhász Gábor (1968) Gramofon- és Artisjus-díjas, valamint Aegon társdíjas jazz gitáros. Alapító tagja a Tin-Tin kvartettnek, közreműködője számos neves jazz-zenész lemezének. Saját neve alatt 2002-ben jelent meg első lemeze a dán Palle Mikkelborggal közösen, 60/40 címmel. 2006-ban megalapította a Juhász Gábor triót, melyben Papesch Péter basszusgitározik és Fodo (Födő Sándor) játszik ütőhangszereken. A 2009 óta Bacsó Kristóffal (szaxofon) és Schreck Ferenccel (harsona) kiegészülve Juhász Quintet néven is fellépnek. 2009-ben 1978 címmel jelent meg Juhász Gábor legutóbbi szerzői CD-je amelyen a kvintett és a trió is szerepel, valamint László Attila játszik gitáron és Borbély Mihály szaxofonon. 1990-óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz gitár szakán.

Elektromos gitárok:
- Fender Telecaster (1978-ból)
- Fender Stratocaster (reissue)
- Gibson ES 175    

Akusztikus gitárok:
- Shunda akusztikus gitár (legalább 100 éves)
- Alhambra 5P EMG pickuppal felszerelve
- Fursch Jumbo

Gitárhúr:
- D'Addario 010-046
- D'Addario 012-052
- Corum Savarez Tension Normale

Effektek:
- T.C. electronic Classic Booster + Distortion
- T.C. electronic Vintage Over Drive
- Line 6 DL4 Delay
- Boss Loopstation

Pengető:
- Fender Heavy, Planet Waves X-heavy 1.5 mm

Erősítő:
-  Fender Princeton Reverb (reissue)
-  AER Compact Classic Pro


Juhász Gábor: Fények (2007)
Km. Borlai Gergő - dob, Papesch Péter - basszusgitár

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.