Jazz/World

Gereben Zitáék a BJC-ben

2010.08.02. 12:00
Ajánlom
Gereben Zita saját együttese élén szerepel a Budapest Jazz Clubban, ahol új, debütáló lemezének megjelenése óta először lép fel.

A különleges hangú, a bluest is hűen tolmácsoló jazzénekesnő, Gereben Zita saját együttesével az idei Müpa-Showcase egyik kiemelkedő produkcióját adta. A Rádió Gyemekkórusa, majd a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió után Zita 2008-ban végezte el a Jazz Tanszéket ének szakon. A széles rajongótáborral rendelkező Emil.RuleZ! zenekarnak 2003 óta tagja, saját együttesét már 2007-ben megalakította. Közreműködött Hárs Viktor, a Modern Art Orchestra, Gerendás Péter, a Transform Quintet, Nagy János, a Four Bones, Szabó Leslie és Horváth Gábor koncertjein és lemezein.

Gereben Zita kvintettjében Gyémánt Bálint gitározik, akivel egyszerre diplomáztak a Zeneakadémia Jazz Tanszékén, és aki saját együttesével és több zenekar tagjaként is (Bin Jip, stb.) egyre keresettebb muzsikus. A kvintett zongoristája Horváth Gábor, akinek debütáló lemezét volt tanára, Binder Károly (BMM) adta ki, de ez csak mint szerzői lemez jelenti számára a bemutatkozást, hiszen a Transform Quintet (régebben Tropical Transform) billentyűseként már több lemezen is hallható. Zita is közreműködni szokott a Transform produkcióin. Az énekesnő ritmusszekció másik két tagja, Gálfi Attila dobos és Eged Márton basszusgitáros ugyancsak ennek a sikeres kvintettenek a tagjai. 

Gereben Zita kvintett
Augusztus 5. 21:00 Budapest Jazz Club - Alerant Jazz Est

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.