Jazz/World

Hallgasson bele Simon Kornél színművész kedvenc lemezeibe!

2023.07.07. 14:30
Ajánlom
„Hallgató” címmel indult el a Fidelio és a Jazzfest Budapest közös sorozata, amelyben a hazai, valamint a nemzetközi jazz és világzenei színtér egy-egy kiemelkedő alakja mutatja meg olvasóinknak, milyen zenéket hallgat mostanában. A sorozat legújabb részében Simon Kornél színművész kedvenceibe hallgathatunk bele.

Simon Kornél 1976-ban született Kazincbarcikán. 1995-ben végzett a szentesi Horváth Margit Gimnázium drámatagozatán. Tagja volt a Szegedi Mini Színháznak, a Pesti Magyar Színiakadémiának, 2003-tól pedig a későbbi Centrál Színházhoz szerződött. Színészi munkája mellett időnként rendez is, a Győri Nemzeti Színházban 2016-ban például Woody Allen Semmi pánik! című történetét alkalmazta színpadra.

2017-ben részt vett A Nagy Duett című vetélkedőn, ahol Janicsák Vecával együtt első helyen végeztek.

Ezeket hallgatta mostanában Simon Kornél

GusGus: Mobile Home

 

 

Gryllus Ábris: Canon

 

 

System Of A Down: Toxicity

 

 

Tigran Hamasyan: The Call Within

 

 

Cadaveres: Ars Moriendi

 

 

Joe Pass: Sounds Of Synanon

 

 

Tool: Fear Inoculum

 

 

Simon Kornél öt kedvenc lemeze

Pink Floyd: The Wall

Minden idők. Sem elvenni, sem hozzátenni nem lehet és nem is érdemes. Maga a tökély.

 

 

Jethro Tull: Crest of a Knave

Melankolikus, de ironikus elegancia. Martin Barre, Brian May után a legjobb nem „gitárhős” gitáros. Mindig lenyűgöz mindkettőjüknél, hogyan vannak hol előtérben, hol háttérben.

 

 

Rage Against the Machine: Rage Against the Machine

A Diákszigeten (de rég volt, amikor így hívták) hallottam először, a Molotov Koktél Bár nevű kocsmából szólt. Mindenki azonnal tudni akarta, mi ez. Aztán megtudtuk.

 

 

Kispál és a Borz: Naphoz holddal

Nem mondom, hogy mostanában is hallgatom, de volt idő, amikor nonstop ez ment oda-vissza. Nem hiszem, hogy meg tudnám hallgatni egyben. Annyi és annyiféle emlék kötődik hozzá, hogy ezek felidézése komoly egészségügyi kockázatot hordoz.

 

 

Neal Morse Band: The Grand Experiment

Felnőttkorom nagy revelációja. Tina nevű barátomtól kaptam, másolt CD-n. Amikor először hallgattam, az az érzésem támadt, ez a lemez olyan hiányt tölt be bennem, aminek a létezéséről eladdig nem tudtam, de létezett. Neal Morse hívő ember, és a lemezein bizony hallható a jelenlévő áldás.

 

Fejléckép: Simon Kornél (Fotó/Forrás: Jazzfest Budapest)

„Vannak olyan lemezek, amelyekhez régi érzelmek kötnek” – Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kedvencei

Kapcsolódó

„Vannak olyan lemezek, amelyekhez régi érzelmek kötnek” – Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kedvencei

„Hallgató” címmel indult el a Fidelio és a Jazzfest Budapest közös sorozata, amelyben a hazai, valamint a nemzetközi jazz és világzenei színtér egy-egy kiemelkedő alakja mutatja meg olvasóinknak, milyen zenéket hallgat mostanában. A sorozat nyolcadik részében Balázs János zongoraművész kedvenceibe hallgathatunk bele.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Színház

Egyeztetést sürget a Színházi Dolgozók Szakszervezete a kiözelmúltbeli balesetek miatt

A szakszervezet közleményt bocsátott ki, amelyben leírták, csak azokban az esetekben tudnak aktívan fellépni, ha szakszervezeti tag az érintett, ugyanakkor kezdeményezik, hogy más színházi szervezetekkel közösen dolgozzanak ki protokollt a hasonló esetekre.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World hír

Harminc feltörekvő zenész léphet fel a Magyar Zene Háza külső és belső tereiben

Idén nyáron, a Fringe program keretében zeneiskolásoknak, hobbizenészeknek, feltörekvő zenekaroknak és utcazenészeknek adnak lehetőséget a fellépésre a Magyar Zene Ház különböző pontjain.
Jazz/World magazin

Szabadnak hittük és öröknek – emlékezés Fábián Julira

A tragikusan korán elhunyt énekesnő, Fábián Juli július 9-én lenne 44 éves. Hosszú betegség után, 37 éves korában hunyt el, 2017. december 16-án. Fáy Miklós megemlékezése 2018-ban jelent meg a Fidelio Kult50 kiadványában.
Jazz/World ajánló

Csibész francia jazztrió a BJC-ben

Immár tizenöt éve kezdte meg világhódító útját a Rémi Panossian Trio. A világ nagy jazzfesztiváljain rendszeresen koncertező formáció hamarosan a Budapest Jazz Clubba látogat.
Jazz/World ajánló

A zöld-foki-szigeteki és portugál csillag, LURA és a karibi hangulatú Barrio Latino koncertje a Margitszigeten

Vegyünk egy távoli szigetvilágot, hozzá egy vibráló hangú énekesnőt, sok napfényt, fűszerezzük meg egy felfoghatatlanul gazdag zenei örökséggel, majd tálaljuk Budapest szívében, a legszebb szabadtéri színház színpadán!
Jazz/World hír

Szandai Mátyásról elnevezett díjat hozott létre Balassagyarmat városa

A település képviselő-testülete ily módon kíván emlékezni a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt művészre. A Szandai Mátyás-díjat olyan zenészek kaphatják meg, akik valamilyen módon kötődnek Balassagyarmathoz.