Jazz/World

Halmozottan sérült fiatalokat segítenek a bohémek

2016.10.31. 15:34
Ajánlom
A Bohém Ragtime Jazz Band november 6-ai, kecskeméti koncertje bevételét a halmozottan sérült fiatalokat segítő alapítvány számára ajánlja fel.

A Bohém Ragtime Jazz Band és a Kecskeméti Jazz Alapítvány minden évben jótékonysági koncertet rendez egy kiválasztott szervezet javára. Idén a választás a súlyosan és halmozottan sérült fiatalok jelenét és jövőjét segítő Élethinta Alapítványra esett, akik nagyon komoly hiánypótló céllal dolgoznak érintett szülők és szakemberek bevonásával. Fejlesztést segítő eszközök vásárlásán, biztosításán kívül a szakellátásban szeretnének segítséget nyújtani rászoruló családoknak. Hosszútávú céljuk, hogy az iskolarendszerből, állami ellátásból kikerülő, a felnőttkorba lépő, a mindennapi életben önellátásra képtelen sérülteknek külön otthona legyen, ahol nappal, vagy a család nélkül maradottak akár bentlakással is szakellátás mellett tudnak élni.

Bohém Ragtime Jazz Band

Bohém Ragtime Jazz Band

A Kecskemét is kiállítja című jótékonysági koncerten az eMeRTon- és Prima-díjas Bohémek vendégekkel együtt lépnek a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központ színpadára: Mudrák Mariann (ének), Papp Mátyás (harsona), Kovács Tamás (harsona) és a Kecskemét Táncegyüttes segítségével szólalnak meg a zenekar előadásában még sosem hallott dalok is. Érdemes tehát jegyet váltani a 2016. november 6-án 18 órakor kezdődő gálaestre, nem csak a zenei élvezet és a jótékony cél miatt, hanem azért is, mert a jelenlévők között a szponzorok által felajánlott ajándékokat is kisorsolnak a szervezők, a fődíj egy kétszemélyes barcelonai szállás és belépő lesz a Barcelona-Las Palmas januári spanyol bajnoki mérkőzésre.

Jegyeket 1000 (diák, nyugdíjas) és 2000 Ft-os (felnőtt) áron lehet vásárolni elővéteben is a Hírös Agóra jegypénztárában és online a www.hirosagora.hu honlapon is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.
Jazz/World

Billy Cobhammal és Richard Bonával vár a SopronDrum Fesztivál

A június 15-én kezdődő SopronDrum ütősfesztiválon világhírű ütőszenészek és világzenei előadók muzsikáján keresztül ismerhetjük meg az ütős zene sokszínűségét a fertőrákosi barlangszínház gyönyörű környezetében és Sopronban.