Jazz/World

Hangszerbemutató Talamba módra

2007.10.26. 00:00
Ajánlom
Az öttagú, humoráról is ismert együttes november 25-én ad koncertet a Művészetek Palotájában, a Fesztivál Színházban. A 60 perc alatt a Föld körül - Az őskortól napjainkig című produkciójuk ismét remek és hasznos koncertélményt ígér.

Ki ne látott volna gyereket, aki dob, vagy más ütőhangszer láttán önfeledt játékba kezdett: Még a sokszor zárkózott gimnazisták és a komoly felnőttek sem tudnak ellenállni, ha módjuk nyílik egy-egy csillogó, csilingelő hangszer kipróbálására.

A Talamba Ütőegyüttes ezt az ösztönös kíváncsiságot kívánja csillapítani, és táplálni hangszerbemutatójával, minden korosztály számára tartalmas, változatos szórakozást nyújtva. Az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét mutatja meg az 60 perces előadás, mely során már akár az óvodás korúak is megismerkedhetnek az igényes, színvonalas komolyzenével és könnyűzenével, miközben játszva tanulnak.

A koncert műaora a következő képpen alakul:
1. Grünvald László: Este a négereknél
2. Grünvald László: Kövek játéka
3. Grünvald László: Okecsuku története (amadinda)
4. Grünvald László: Okecsuku története (konga szóló)
5. Grünvald László: Kommunikáció
6. Grünvald László: Brazil
7. Grünvald László: Szignál
8. Kodály Zoltán: Háry szvitből a bécsi harangjáték
9. Grünvald László: In time
10.Érdekes hangszerek bemutatása
11. Grünvald László: Seregélyüldözés (hordós)

Az együttes tagjai, Grünvald László, Kiss István, V. Nagy Tamás, Szitha Miklós és Zombor Levente minden érdeklőődt szerettetel várnak a koncertekre.

(2007. november 25. 11:00, 15:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - A Talamba Ütőegyüttes koncertje; tagjai: Grünvald László, Kiss István, V. Nagy Tamás, Szitha Miklós, Zombor Levente)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Nézze meg Törőcsik Mari három felejthetetlen alakítását

Törőcsik Mari emléke előtt tiszteleg a Nemzeti Filmintézet streaming platformja, a Filmio, ahol szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető a pénteken hajnalban elhunyt színművész három meghatározó filmje.
Színház

Egy vidám tekintet, egy izgalmas száj – és a kettő között az évek múlása

Évtizedekig kutatta Törőcsik Mari arcait. Fotózta színpadon és magánéletben egyaránt, közel hetven esztendőn át. Kivételes szakmai kapcsolat és mély barátság fűzte a nemrégiben elhunyt színésznőhöz a Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművészt, Keleti Évát, aki személyes történetei és képei segítségével járult hozzá, hogy fölidézhessük Törőcsik Mari különleges alakját.
Színház

Az emlékezés rózsái a Nemzeti Színház előtt

Gyűlnek a virágok a Nemzeti Színház épülete előtt, ahol a pénteken elhunyt Nemzet Színésze, Törőcsik Mari tisztelői róhatják le kegyeletüket.
Jazz/World

„A jazz passzol a lázadáshoz” – Harcsa Veronikával indul a Fidelio új podcastja, a Fülbemászó

Örök kísérletező, akinek nem kell kompromisszumokat kötnie, ha jazzről van szó. Pályája szorosan összefügg a budapesti Fringe Fesztivállal, ahol először adhatta elő saját dalait közönség előtt, mégpedig komoly sikerrel. Harcsa Veronikával Tompa Diána beszélgetett a Fülbemászóban.
Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Igazi francia dzsesszcsemege Thomas de Pourquery új lemeze

Korlátoktól mentes, felszabadult, improvizatív zene hallható a francia dzsessz aktuális színfoltja, Thomas de Pourquery új albumán. Az énekes, szaxofonos Droles de Dames című anyaga a magyar BMC gondozásában jelent meg.
Jazz/World podcast

„A jazz passzol a lázadáshoz” – Harcsa Veronikával indul a Fidelio új podcastja, a Fülbemászó

Örök kísérletező, akinek nem kell kompromisszumokat kötnie, ha jazzről van szó. Pályája szorosan összefügg a budapesti Fringe Fesztivállal, ahol először adhatta elő saját dalait közönség előtt, mégpedig komoly sikerrel. Harcsa Veronikával Tompa Diána beszélgetett a Fülbemászóban.
Jazz/World ajánló

Prince egykori zenésze is a Müpa Home fellépői között

Három egyedülálló online koncertpremiert kínál április 16-17-én és 30-án a Müpa Home. Tzumo Árpád zenekara, a Solati Music és a Blahalouisiana mellett látható lesz a basszusgitár dán ikonja, Ida Nielsen koncertje is.
Jazz/World interjú

„Szíven üt, hogy EP már soha többé nem ülhet itt” – Interjú Lukács Miklós cimbalomművésszel

Esterházy Péter születésnapján, április 14-én az E(gy)P(ercesek) – Esterházy-fragmentumok című online produkcióval tiszteleg a Katona József Színház az író emléke előtt. EP írásai Máté Gábor hangján szólalnak meg, játszótársa Lukács Miklós cimbalomművész.
Jazz/World interjú

Vers és elektronika a költészet napján – páros interjú Pátkai Rozinával és Fenyvesi Mártonnal

Elektronika teszi emlékezetessé Pátkai Rozina új lemezén a magyar verseket. Elektronikai eszközökre Fenyvesi Mártonnak is szüksége van, aki az utóbbi időben hangmérnökként és producerként legalább annyit dolgozott, mint gitárosként. Az életben egy párt alkotnak, kézenfekvő volt, hogy együtt ültetjük őket mikrofon elé.