Jazz/World

Hangszerbemutató Talamba módra

2007.10.26. 00:00
Ajánlom
Az öttagú, humoráról is ismert együttes november 25-én ad koncertet a Művészetek Palotájában, a Fesztivál Színházban. A 60 perc alatt a Föld körül - Az őskortól napjainkig című produkciójuk ismét remek és hasznos koncertélményt ígér.

Ki ne látott volna gyereket, aki dob, vagy más ütőhangszer láttán önfeledt játékba kezdett: Még a sokszor zárkózott gimnazisták és a komoly felnőttek sem tudnak ellenállni, ha módjuk nyílik egy-egy csillogó, csilingelő hangszer kipróbálására.

A Talamba Ütőegyüttes ezt az ösztönös kíváncsiságot kívánja csillapítani, és táplálni hangszerbemutatójával, minden korosztály számára tartalmas, változatos szórakozást nyújtva. Az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét mutatja meg az 60 perces előadás, mely során már akár az óvodás korúak is megismerkedhetnek az igényes, színvonalas komolyzenével és könnyűzenével, miközben játszva tanulnak.

A koncert műaora a következő képpen alakul:
1. Grünvald László: Este a négereknél
2. Grünvald László: Kövek játéka
3. Grünvald László: Okecsuku története (amadinda)
4. Grünvald László: Okecsuku története (konga szóló)
5. Grünvald László: Kommunikáció
6. Grünvald László: Brazil
7. Grünvald László: Szignál
8. Kodály Zoltán: Háry szvitből a bécsi harangjáték
9. Grünvald László: In time
10.Érdekes hangszerek bemutatása
11. Grünvald László: Seregélyüldözés (hordós)

Az együttes tagjai, Grünvald László, Kiss István, V. Nagy Tamás, Szitha Miklós és Zombor Levente minden érdeklőődt szerettetel várnak a koncertekre.

(2007. november 25. 11:00, 15:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - A Talamba Ütőegyüttes koncertje; tagjai: Grünvald László, Kiss István, V. Nagy Tamás, Szitha Miklós, Zombor Levente)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.