Jazz/World

Happy Birthday Bolla Gábor!

2008.10.15. 00:00
Ajánlom
A fiatal jazzszaxofonos a héten tölti be 20. életévét, de máris a nemzetközi jazzszcéna elismert tagja. Quartetjével október 18-án este kilenctől a Budapest Jazz Club színpadán muzsikál.

A Bolla Quartet 2003. október 15-én alakult Bolla Gábor 15. születésnapján. Alapító tagjai Bolla Gábor mellett Cseke Gábor zongorista, Oláh Zoltán bőgős és Mohay András dobos volt, az évek során Oláh Zoltánt Orbán György , Cseke Gábort pedig Szakcsi Lakatos Róbert váltotta fel. A zenekar pályafutása alatt már bejárta szinte egész Európát, játszottak már Bécs, Bukarest, Szentpétervár, Brugge, Brüsszel, Párizs, Pozsony, Amszterdam, Prága, Avignon, London és Frankfurt klubjaiban és jazzfesztiváljain. 2004-ben elkészítették első lemezüket The Way We Play címmel. 2005-ben megnyerték az avignoni jazz versenyt, ahol a zsűri díja mellett a közönség díjat is learatták, Szakcsi Lakatos Róbert pedig a legjobb szólistának járó díjat is megkapta. Repertoárjuk főleg saját kompozíciókból és sztenderdekből áll, stílusukra legfőképp a modern straight ahed jazz jellemző.

(2008. október 18. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Bolla Quartet; tagjai: Bolla Gábor (szaxofon), Mohay András (dob), Szakcsi Lakatos Róbert (zongora), Orbán György (bőgő))

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.