Jazz/World

Harcsa Veronika újra az A38-on

2009.03.05. 00:00
Ajánlom
A fiatal énekesnő rangos díjakat gyűjtött be mostanában: február elején You Don’t Know It’s You című lemezéért Fonogram Díjjal, a Filmszemlén pedig a fődíjas Utolsó idők című film zenéjéért jutalmazták. Idén először hallhatjuk élőben: március 13-án este nyolckor az A38-on lép fel.

Harcsa Veronika és zenekara eddig három lemezt adott ki, a legutóbbi Red Baggage címűt tavaly novemberben mutatták be. A zenekar bemutatkozó (Speak Low), valamint második, You Don’t Know It’s You című albuma Japánban is sikeres volt, utóbbit élőben is megismertethették a japán közönséggel 2008 tavaszán. Mindkét album megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott. A 26 éves hölgyre több külföldi zenekar is felfigyelt, Németországban legutóbb a Thomas Siffling Trio-val vendégeskedett, míg Nicola Contéval közös külföldi koncertjeik után tavasszal Budapesten is fellépnek együtt.

Harcsa Veronika dalainak zenéjét és szövegét egyaránt maga írja, és filmek mellett színdarabokban is dolgozik: a budapesti Centrál Színház A velencei kalmár előadásához írt zenét. A Harcsa Veronika Quartet tízhetes szünet után március 13-án, pénteken ad újra koncertet, az előzenekar a Fenyvesi Márton Quartet lesz.

(2009. március 13. 20:00 A38 (Budapest) – Harcsa Veronika Quartet (tagjai: Harcsa Veronika (ének), Blaho Attila (zongora), Majtényi Bálint (dob), Oláh Zoltán (nagybőgő)); Fenyvesi Márton Trió)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.
Jazz/World taranta fest

Szicília Budapestre költözik

Olasz zenészek, szicíliai muzsika, tüzes mediterrán táncok, közös hangszerkészítés kicsiknek és nagyoknak, hangszeres workshopok a Taranta Festen július 12-13-án az Anker’t-ben.