Jazz/World

Harmadikán van a Harmadik Jazznap

2011.08.28. 09:00
Ajánlom
Ami tavaly még szigeti attrakció volt, idén beköltözik a nyárutói Népligetbe: a SzeptEmberFeszt jazzszínpadára.

A gasztronómiai és kulturális hétvégén a jazzszínpadon szombaton először Király Martina énekesnő, majd a Full Playback lép fel, mindketten a funky és a jazz-rock népszerű árnyalataival élnek zenéjükben. Deseő Csaba jazzhegedűs ugyancsak kedveli a jazz-rock elemeket, de kevésbé távolodik el a mainstreamtől. A fő attrakció délután a Zsoldos Béla ütőhangszeres vezette Morgan Workshop, amely laza, all star csoportosulás. Sztárvendégük a tavaly ugyancsak a Jazznapon a Szigeten hallott dobos legenda: Billy Cobham. Az esti program Halper László Hendrix-zenekarát és Berki Tamás kvintettjét kínálja.

SzeptEmberFeszt, szeptember 2-4., III. Magyar Jazz Napja szeptember 3. Népliget

III. Magyar Jazz Napja

2011. szeptember 3. 14:00 Népliget

14:00 Kiraly Martina és együttese
15:00 Full Palyback
16:00 Deseo Csaba és barátai
17:00 Billy Cobham és a Morgan Workshop, km.: Babos Gyula, Berkes Balazs, Csepregi Gyula, Fekete-Kovacs Kornél, Jász András, Kaltenecker Zsolt, Lattmann Béla, László Attila, Vukán György, Zsoldos Béla, Zsoldos Dániel
19:00 Band of Gypsys Reincarnation
20:00 Berki Tamás Band (Berki Tamás/ének, Horváth Plútó József/basszusgitárok, vokál, Mohai Győző/dobok, vokál, Mohai Tamás/gitárok, vokál, Sárik Péter/billentyűk)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.
Jazz/World

Billy Cobhammal és Richard Bonával vár a SopronDrum Fesztivál

A június 15-én kezdődő SopronDrum ütősfesztiválon világhírű ütőszenészek és világzenei előadók muzsikáján keresztül ismerhetjük meg az ütős zene sokszínűségét a fertőrákosi barlangszínház gyönyörű környezetében és Sopronban.
Jazz/World zenés állatkerti esték

Hallgasson zenét az Állatkert csodás környezetében!

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is válogatott nyáresti koncertekkel várja a zenerajongókat július 4-étől minden szerdán.