Jazz/World

Határok nélkül Székesfehérváron

2008.05.08. 00:00
Ajánlom
Június 2-án 19 órakor jótékonysági rendezvény helyszíne lesz a székesfehérvári Vörösmarty Színház, amelynek célja a moldvai csángómagyarság és az erdélyi szórványmagyarság anyanyelvi oktatási programjainak támogatása.

A hagyományteremtő szándékkal szervezett este teljes bevételét a moldvai magyaroktatás területén a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége, az erdélyi szórványoktatás területén pedig a Vasárnapi Iskola Alapítvány és a vicei Bástya Egyesület kapja meg.

Sebestyén Márta forgatókönyve szerint a zenei program, az Erdélyben és Moldvában ma is élő, nekünk, itthoni magyaroknak archaikusnak ható népzenei és néptánc produkciók nem mindennapi színházi élményt ígérnek.

A műsor első felében székesfehérvári produkciók láthatók: a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kórusa, valamint a Vörösmarty Színház művészei, Fehér Adrienn (eMeRTon-díjas) és Jónás Andrea, valamint Szirtes Edina "Mókus" Artisjus-díjas hegedű- és harmonikaművész, továbbá a színház tánckara lépnek fel. Az este második részében közreműködik Tamás Júlia Aranypáva-díjas pusztinai gyermekénekes, a Szigony együttes, Hodorog András moldvai csángó furulyás és Berszán Fülöp gyimesi prímás, az Ordasok Táncegyüttes, illteve Sebestyén Márta, akit Szokolay "Dongó" Balázs és Bolya Mátyás kísérnek.

(2008. június 2. 19:00 - Vörösmarty Színház (Székesfehérvár) - Határok nélkül)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Vizuál

Spilák Klára rövidfilmes alakítását díjazták New Yorkban

A magyar színésznőt az SZFE hallgatójának, Rosanics Patrik diplomamunkájában nyújtott alakításáért díjazták.
Plusz

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.
Színház

Az SZFE elleni harcra használhatja a kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazást?

Amennyiben a felsőoktatási intézmény fenntartója úgy dönt, hogy egy félévet nem ismer el, mert nem tudja ellenőrizni az órákat, akkor ez azonnal végrehajtható – szúrta ki a HVG.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World gyász

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Jazz/World hír

Lukács Miklósé az év jazzalbuma

A MagyarJazz.hu szakmai szavazatok alapján ismerte el az év legjobb jazzelőadóit és lemezeit. A legjobb zenekar a Modern Art Orchestra, a legjobb énekesek Winand Gábor és Hajdu Klára.
Jazz/World lemezajánló

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Jazz/World jótékonyság

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek számára

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek megsegítésére; az Összefogás hagyományőrző mesterekért elnevezésű kampány zárásaként december 19-én online jótékonysági gálaestet szervez a Hagyományok Háza.
Jazz/World gyász

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega basszusgitárosa – tudatta Facebook oldalán a zenekar.