Jazz/World

Hipnotikus túra a hangok terében

2017.05.08. 12:20
Ajánlom
Vegyen részt Somló Dávid Kerengő című hanginstallációjában, ami egyszerre közösségi koreográfia, a nézőt átölelő hangkompozíció és bensőséges meditáció az Artus Stúdió üres tereiben.

A darab kezdete előtt minden néző kap egy sor egyszerű instrukciót, egy útvonalat és egy hangszórót, amely az előadás zenéjét tartalmazza. A résztvevők az előadás során ezeket az útvonalakat követve,

a hangokat körbehordozva együtt teremtik meg a darab egyedi hang és térélményét, interakcióba lépve egymással és az épület tereivel.

Az ARTUS Studió gyárépületét bejáró darab így lesz egyszerre helyspecikus performansz és a nézőkben megszülető közös színházi élmény.

3 (1)

3 (1)

Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hangalapú performanszokat készít, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Előadásai bemutatásra kerültek szerte Európában és Brazíliában is többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), NOW'16 (UK), Audiograft Festival (UK), Montag Modus (GER) és UH Fesztivál (HU) keretében. Az L1 egyesület rezidens művésze 2017-ben.

Kereng trailer from David Soml on Vimeo.

“Az egyszerű instrukciók/korlátok megnyitják a lehetőséget a komplexitásba való elmerülésbe. Műhelymunka társas kapcsolódásokból.

Mikrokozmosz volna a legtalálóbb egyszavas kritika. 
A tér és idő fundamentális aspektusai Somló érzékeny kezelésével lettek megteremtve és újrateremtve” - írta róla Alexandra Baybutt a Bellyflop Magazine-ban.

Az ARCCAL a halnak, az ARTUS újgenerációs programjának keretében:

Somló Dávid – Kerengő

Közösségi Hang Performansz/Kollektív Gyárélmény

2017. május 12. 18:00, 19:30 és

2017. május 13. 10:30, 18:00, 19:30

Előadásonként 20 résztvevő vehet rész.

Jegyár: 1600/1000 Jegyfoglalás: info@artus.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

A csodálatos Esztergom

Ismerje meg a Dunakanyar egyik gyöngyszemét, Esztergomot.
Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Könyv

13 millió forintért kelt el a szemétben talált Harry Potter-kötet

A szemfüles megtaláló egy iskolai könyvtár selejtezéséről mentett meg három első kiadású kötetet, köztük egy keménytáblásat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World mti

Online készül a Fonó az őszi, 25. évfordulóra

Virtuálisan készül fennállásának 25. évfordulójára a Fonó Budai Zeneház, az intézmény a jubileum alkalmából 25 kategóriában várja a közönség véleményét június 15-éig arról, hogy melyek voltak az elmúlt két és fél évtized legemlékezetesebb estéi, zenéi, zenészei és lemezei a kulturális intézményben.
Jazz/World gyász

Elhunyt a Ghymes együttes billentyűse, Kún Csaba

A zenész 57 évesen, betegség következtében hunyt el.
Jazz/World hír

103 évesen újra slágerlistás lett Vera Lynn

Vera Lynn lett a legidősebb énekes, aki felkerült a legjobb 40 albumot jegyző brit slágerlistára, a 103 éves énekesnő legnépszerűbb dalainak 100 című gyűjteményével pénteken a lista 30. helyére került.
Jazz/World lemez

A magyar jazzlemez, amit egy koporsóműhelyben vettek fel

„Jazz a négy fal között” című sorozatunkban a Nigun Live Inem Sargfabrik című lemezét hallgatjuk meg.
Jazz/World videó

Klumpát sikál és villanyt kapcsolgat Jacob Collier új karanténdalában

Végre megérkezett az a karanténvideó, amire a legjobban vártam.