Jazz/World

Hodek Dávid & Friends a BJC-ben

2010.10.11. 16:20
Ajánlom
Valószínűleg minden idők legfiatalabb Fidelio-Est zenekarvezetője veszi kezébe a dobverőt október közepén a BJC-ben. Játsszon a Fidelióval, és legyen a vendégünk a különleges koncerten!

Hodek Dávid szlovákiai magyar dobos a koncert idején már be fogja tölteni a 13. életévét. Beszélni alig tudott, de már nyilvánvaló volt zenei pályán dolgozó szülei számára, hogy a zene és főleg a dobolás érdekli. Az egyik első híres muzsikus, aki meghallgatta és megerősítette szülei sejtését, Jávori Vilmos volt. Azóta Dávid számtalan magyar fesztiválon és klubban lépett fel, sőt, tehetsége a bécsi Porgy & Bess közönsége számára is nyilvánvaló vált az Austrian/European Jazz Prize idei díjátadó gálája alkalmával. Első lemezén (!) Sárik Péterékkel szerepel. Számos magyarországi zenész mellett barátja, az Írországban élő, ugyancsak felvidéki és szintén 13 éves Andreas Várady gitáros lesz a partnere. A két csodagyerek zenekarát a náluk csak alig idősebb Gayer Mátyás és Farkas Norbert egészítik ki. A vendégszólisták impozáns sorában pedig Bandi Varady mellett Oláh Tzumó Árpád, László Attila, Tóth Viktor és Sárik Péter lesz hallható, vagyis a koncert és a koncertet követő, Ávéd Jánosék által vezetett jam session között feltehetően lesz átjárás.

Hodek Dávid és barátai

Október 16, 21:00: Fidelio Jazz Est, Budapest Jazz Club

Kérdésünk: Milyen hangszeren játszott Jávori Vilmos (1945-2007), a felejthetetlen muzsikus, tanár és zenekarvezető?

A helyes választ október 15-ig megjelölő olvasóink közül ketten másodmagukkal részt vehetnek a Fidelio.hu vendégeként az október 16-i koncerten.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.