Jazz/World

Hoppá! A 4. Budapest Bár CD

2011.05.24. 13:51
Ajánlom
Az utóbbi évtized egyik legsikeresebb magyar zenekara, a Budapest Bár megjelentette negyedik lemezét.
4E61EFB6-60DF-4E72-AAA2-FD01676CA5BC

Budapest Bár - Liszt-maraton

A Budapest Bár koncertjein felelevenedik a régi kávéházak hangulata, ahol a közönség és a zenészek valami furcsa szövetségben léteztek. A zenekar adja a kitűnő alapot a szórakozáshoz - természetesen teljesen élőben! - s a híres vendégénekesek egymást váltva éneklik el a dalokat, amiket egy kicsit mindenki ismer: vagy a nagyitól hallotta, vagy régi filmekből ismeri, vagy csak egyszerűen benne van a kollektív tudatalattijában.

Az új anyag, melynek címe: Hoppá, bemutató koncertje az A38 hajón lesz május 30-31-én. Mivel a siker-recept összetevőin nem változtattak, így a legtöbbet azzal mondhatjuk el az új lemezről, ha néhány dal címet és előadóját felsoroljuk: Nem mondhatom el (Ferenczi György), Lövölde tér (Szűcs Krisztián), Ha én gazdag lennék (Kollár-Klemencz László), Hajnali ének (Lovasi András), Kék vonat/Goluboj Vagon (Rutkai Bori), Fekete szemek/Ocsi Csornije (Rutkai Bori) és az ördögűzésre (Chase the Devil) ezúttal Németh Juci vállalkozik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.