Jazz/World

I. Országos Szakközépiskolai Népzenei Verseny Vácott

2006.02.14. 00:00
Ajánlom
A váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola első alkalommal szervezi meg február 17-18-án az Országos Szakközépiskolai Népzenei Versenyt.

A rendezvény célja, hogy zeneművészeti szakközépiskolák népzene szakos növendékei számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására, felkészültségük bemutatására, a zenei anyanyelvi hagyományaink megőrzésében elért eredményeik közkinccsé tételére.

A három korcsoportra bontott versenyzők cimbalom, citera, koboz, tekerő, duda, furulya, tárogató és ének szólókategóriákban, ének- és hangszerkettősök kategóriában, valamint kamarazenei kategóriában mérhetik össze tudásukat.

A rendezvényen az alábbi szakközépiskolák növendékei vesznek részt:
- Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény – Békéscsaba
- Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola – Miskolc
- Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola – Székesfehérvár
- Művészeti Szakközépiskola – Nyíregyháza
- Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola – Vác

A verseny fővédnöke: Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. A zsűri elnöke: Dr. Tari Lujza, a Zenetudományi Intézet főmunkatársa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. A rendezvény helyszínei: Bartók Béla Zeneiskola Hangversenyterme (Konstantin tér 8., tel.: (27) 314-893), Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola (Kossuth tér 3., tel., fax: (27) 317-180). A részletes program és további információk az alábbi URL-re kattintva érhetők el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Klasszikus

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Színház

Jogsértő lett volna a félév semmissé tétele, de segít Vidnyánszkynak az éj leple alatt kiadott kormányrendelet

Hiába állítják az SZFE hallgatói, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást, Vidnyánszkyék könnyedén megtehetik ezt a kormány friss rendeletének segítségével.
Színház

Birtoksértő magatartás miatt tett feljelentést Novák Emil és Szarka Gábor

Eljárást kezdeményezett Novák Emil, az SZFE rektorhelyettese és Szarka Gábor kancellár az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke ellen – ezt maga Csernai Mihály osztotta meg Facebookon, hozzátéve, hogy „a dolog több szempontból pikáns”.
Színház

Csak akkor tanítanak, ha orvoslatot kap az egyetem autonómiája

Nem az egyetem hivatalos honlapján, hanem a Független Szabad Egyetem közösségi oldalon tették közzé az SZFE tanárai, kik indítanának osztályt a következő tanévben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

Azt követik, amit Debussy követett – Páros interjú Harcsa Veronikával és Razvaljajeva Anasztáziával

Egy hárfaművész, egy jazzénekes és elektronikus művész – nem szokványos felállás Debussy zenéjéhez. Új lemezük apropóján Harcsa Veronikával és Razvaljajeva Anasztáziával beszélgettünk. Mit tanultak egymástól, mennyiben járnak különböző és párhuzamos ösvényeken?
Jazz/World lemezajánló

Az LGT legjobb számai „csíkosítva” – Itt a Csík Zenekar új lemeze

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.
Jazz/World gyász

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Jazz/World hír

Lukács Miklósé az év jazzalbuma

A MagyarJazz.hu szakmai szavazatok alapján ismerte el az év legjobb jazzelőadóit és lemezeit. A legjobb zenekar a Modern Art Orchestra, a legjobb énekesek Winand Gábor és Hajdu Klára.
Jazz/World lemezajánló

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.