Jazz/World

III. Európai Aranyművész Díjátadó Gála

2006.04.15. 00:00
Ajánlom
Az Európai Dalfesztivál és Művészeti Tehetségkutató Egyesület által alapított Európai Aranyművész Díj harmadik díjátadó gálájára április 29-én este hét órakor kerül sor a Művészetek Palotájában.

Az Európai Dalfesztivál és Művészeti Tehetségkutató Egyesület egyik fő feladatának tekinti a magyar tehetségek felkutatását, érvényesülésük segítését Európában. A díj célja azoknak a fiatal magyar előadóművészeknek az elismerése és támogatása, akik kvalitásaik alapján méltón képviselik a magyar kultúrát egész Európában.

Az egyesület a díjazottak és más fiatal magyar tehetségek részére megjelenési lehetőséget kíván nyújtani az egész kontinensen, valamint feladatának érzi a fiatal magyar előadók népszerűsítését csakúgy, mint neves európai előadók felléptetését a magyar közönség előtt.

A hazai művészeket hét kategóriában – Könnyűzenei előadó, Zeneszerző, Szövegíró, Életműdíj, Classic, Kritikusok díja, Közönségdíj – tüntetik ki az államilag is elismert díjjal. Kategóriánként öt művész, illetve együttes kapott jelölést. A Classic kategória jelöltjei közt szerepel Pege Aladár, a Babos Project, a Budapest Ragtime Band és a Benkó Dixiland Band.

A közönségdíj odaítélése a rajongókra vár a (90) 633-336-os sms-számon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.