Jazz/World

III. Louis Armstrong Jazz Fesztivál

2006.06.19. 00:00
Ajánlom
Immáron harmadik alkalommal rendezik meg 2006. június 23-tól 24-ig a bánki Tó Hotel és Étteremben (2653 Bánk, Petőfi út 73.) a Louis Armstrong Jazz Fesztivált.

A fesztivál célja elsősorban a ’20-as ’30-as évek jazzmuzsikájának népszerűsítése, emellett azonban kiadós szórakozást ígér minden kikapcsolódásra vágyó látogatónak. A fesztiválprogramban a magyar zenei élet kiválóságai mellett (úgy mint a Bolyki Brothers és a Hot Jazz Band) számos nemzetközi előadó is fellép (Shaffer's Riffers – Csehország; The Trevor Richards British New Orleans All Stars – Anglia).

A fesztivál Off programjai keretében június 24-én 14 órától, a bánki Tó Hotel kertjében nyílt fórumot indít Joe Murányi, Louis Amstrong utolsó, magyar származású klarinétosa. A fesztiválon fellépő muzsikusok beszélgetnek majd a szving, a dixieland és a ragtime műfajok lehetőségeiről, népszerűségéről, jövőjéről.

A beszélgetés közben videó vetítés lesz Louis Armstrong egyik, 1969-es vietnámi koncertjéről.

És hogy a találkozás még emlékezetesebb legyen, fotókiállítás nyílik Louis Armstrong élete és pályája képekben címmel Irakli Dzsugasvili trombitaművész magángyűjteményéből.

A kiállítás a fesztivál teljes tartama alatt megtekinthető. A képek a kezdetektől egészen a 60-as évek végéig ölelik fel Armstrong életét, karrierjét. A kiállítást egy különleges, a híres jazz zenészhez kapcsolódó bélyeggyűjtemény teszi teljessé.

A részletes program az alábbi honlapon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.