Jazz/World

III. Nyári Szabad Tánc Egyetem

2006.07.08. 00:00
Ajánlom
Idén harmadik alkalommal rendezi meg a hazai kortárstánc képzéssel foglalkozó Új Előadóművészeti Alapítvány Nyári Szabad Tánc Egyetemét a Shaolin faluban, a Pilis hegység szívében július 17-23. között.

Az egy hetes táborozást szervező Új Előadóművészeti Alapítvány év közben a kortárs tánc terén végez sokrétű, elismert képzési és művészet-támogató munkát. A Pilis hegység egzotikus pontján szervezett, napi tizenegy foglalkozás és az esti vendégek a közönség négy csoportjának nyújtanak magas színvonalú programokat.

A szervezők minden korosztály számára, valamint családokra is gondolva állították össze a Tánc Egyetem foglalkozásait. A tánc iránt érdeklődő közönség mellett a haladó és professzionális táncosok is találnak a tudásuknak megfelelő táncórákat, amelyeket Magyarország elismert táncművészei és pedagógusai vezetnek. Pótfelvételizőknek a táncművészeti szakközépiskolát és főiskolát működtető alapítvány, egy igazi, „legeslegutolsó csatlakozási lehetőséget” ad. A jelentkezők a hét végére tudhatják meg, megkezdhetik-e az iskolát, maradhatnak-e a Budapest Tánciskola következő heti zártkörű táborában.

A Shaolin falu – korábbi nevén Mexikó – Dobogókő mellett található egy bükkerdőben. A legközelebbi települések több mint egy óra járásra vannak. A Nyári Szabad Tánc Egyetem helyszínén viszont jól felszerelt táncterem és sátor a szakmai program színhelye. A résztvevők faházban vagy sátorban lakhatnak. Az étterem kínai és magyar konyhával működik.

KURZUSOK

Gyerekeknek
Gyerek erdő: Hargitai Ildikó
Kreatív gyerektánc: Angelus Iván

Érdeklődőknek, táncbarátoknak (szülők, táncosok családja, „társművészek” stb.)
Relaxációs, meditációs technikák: Angelus Iván
Alexander technika: Kepes Juli

Táncosoknak (több-kevesebb előképzettséggel rendelkező amatőr vagy hivatásos táncosok)
Kortárstánc: Dányi Viktória
Jazztánc: Fincza Erika
Kortárstánc technika és tánc: Bakó Tamás
Graham technika: Lőrinc Katalin
Modern rúdgyakorlat: László Mónika
Moderntánc: Blaskó Borbála
Kortárstánc technika, repertoár: Szabó Csongor

Esti programok
Batyu és Fecske: Kárpát medencei népek táncai – előadás és táncház
Táncfilmek vetítése, utána beszélgetés Fuchs Lívia tánctörténésszel
Kontakt jam – Dobtánc
Kortárstánc előadás, táncolnak: Bakó Tamás, Blaskó Borbála, Dányi Viktória. Utána a táncosok Angelus Ivánnal és a közönséggel beszélgetnek arról: hogyan csinálják.
Csoportok bemutatói, záróbuli.
Az esti programok ingyenesek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World jótékonyság

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek számára

Gyűjtés indul nehéz helyzetben lévő népzenészek megsegítésére; az Összefogás hagyományőrző mesterekért elnevezésű kampány zárásaként december 19-én online jótékonysági gálaestet szervez a Hagyományok Háza.
Jazz/World gyász

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega basszusgitárosa – tudatta Facebook oldalán a zenekar.
Jazz/World interjú

Sárik Péter: Nekem kell a csend, a séta a Duna-parton

A hazai jazz élet egyik megkerülhetetlen alakja Sárik Péter. Triójával rendszeresen fellép hangversenytermekben, jazzklubokban, zenei fesztiválokon. Ceglédi. Vele is forgatott a Partitúra a ceglédi adásához, csakhogy online, ugyanis Sárik Péterék akkor éppen Frankfurtban koncerteztek. A beszélgetés szombaton látható a Duna tévén, 14.30-kor. A Fidelio.hu-nak pedig további érdekességekről is mesélt.
Jazz/World fonó

Toronymagasan a legjobb világ- és népzene Makovecz Imre tereiben

2012 óta minden év novemberében rendezik meg a Héttorony Fesztivált Makovecz Imre tereiben. A közel kéthetes vándorfesztivál célja, hogy a népzene és világzene legértékesebb produkciói minél több emberhez eljussanak határon innen és túl, valamint hogy a zene és építészet szerves kapcsolatára ráirányítsa a figyelmet.
Jazz/World gyász

Elhunyt Benkő László

77 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt az Omega együttes alapítója, a magyar rockzene meghatározó alakja, Benkő László – közölte Facebook oldalán a zenekar.