Jazz/World

III. Nyári Szabad Tánc Egyetem

2006.07.08. 00:00
Ajánlom
Idén harmadik alkalommal rendezi meg a hazai kortárstánc képzéssel foglalkozó Új Előadóművészeti Alapítvány Nyári Szabad Tánc Egyetemét a Shaolin faluban, a Pilis hegység szívében július 17-23. között.

Az egy hetes táborozást szervező Új Előadóművészeti Alapítvány év közben a kortárs tánc terén végez sokrétű, elismert képzési és művészet-támogató munkát. A Pilis hegység egzotikus pontján szervezett, napi tizenegy foglalkozás és az esti vendégek a közönség négy csoportjának nyújtanak magas színvonalú programokat.

A szervezők minden korosztály számára, valamint családokra is gondolva állították össze a Tánc Egyetem foglalkozásait. A tánc iránt érdeklődő közönség mellett a haladó és professzionális táncosok is találnak a tudásuknak megfelelő táncórákat, amelyeket Magyarország elismert táncművészei és pedagógusai vezetnek. Pótfelvételizőknek a táncművészeti szakközépiskolát és főiskolát működtető alapítvány, egy igazi, „legeslegutolsó csatlakozási lehetőséget” ad. A jelentkezők a hét végére tudhatják meg, megkezdhetik-e az iskolát, maradhatnak-e a Budapest Tánciskola következő heti zártkörű táborában.

A Shaolin falu – korábbi nevén Mexikó – Dobogókő mellett található egy bükkerdőben. A legközelebbi települések több mint egy óra járásra vannak. A Nyári Szabad Tánc Egyetem helyszínén viszont jól felszerelt táncterem és sátor a szakmai program színhelye. A résztvevők faházban vagy sátorban lakhatnak. Az étterem kínai és magyar konyhával működik.

KURZUSOK

Gyerekeknek
Gyerek erdő: Hargitai Ildikó
Kreatív gyerektánc: Angelus Iván

Érdeklődőknek, táncbarátoknak (szülők, táncosok családja, „társművészek” stb.)
Relaxációs, meditációs technikák: Angelus Iván
Alexander technika: Kepes Juli

Táncosoknak (több-kevesebb előképzettséggel rendelkező amatőr vagy hivatásos táncosok)
Kortárstánc: Dányi Viktória
Jazztánc: Fincza Erika
Kortárstánc technika és tánc: Bakó Tamás
Graham technika: Lőrinc Katalin
Modern rúdgyakorlat: László Mónika
Moderntánc: Blaskó Borbála
Kortárstánc technika, repertoár: Szabó Csongor

Esti programok
Batyu és Fecske: Kárpát medencei népek táncai – előadás és táncház
Táncfilmek vetítése, utána beszélgetés Fuchs Lívia tánctörténésszel
Kontakt jam – Dobtánc
Kortárstánc előadás, táncolnak: Bakó Tamás, Blaskó Borbála, Dányi Viktória. Utána a táncosok Angelus Ivánnal és a közönséggel beszélgetnek arról: hogyan csinálják.
Csoportok bemutatói, záróbuli.
Az esti programok ingyenesek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.
Jazz/World taranta fest

Szicília Budapestre költözik

Olasz zenészek, szicíliai muzsika, tüzes mediterrán táncok, közös hangszerkészítés kicsiknek és nagyoknak, hangszeres workshopok a Taranta Festen július 12-13-án az Anker’t-ben.