Jazz/World

Illényi Katica tavaszi koncertje a Zeneakadémián

2007.03.24. 00:00
Ajánlom
Illényi Katica 2007. május 10-én a Zeneakadémia Nagytermében ad hangversenyt.

Katica a különleges tehetségek osztályában kezdte tanulmányait 14 évesen a Zeneakadémián, és hegedűművészi diplomáját itt szerezte. Legutóbbi nagy budapesti koncertje a Művészetek Palotájában volt 2006-ban. A mostani koncerten hallhatóak lesznek az ott elhangzott nagy slágerek mellett világhírű filmzenék és jazz standardek, olasz dallamok és francia sanzonok, Gershwin leghíresebb szerzeményei, valamint a klasszikus hegedűirodalom egy-egy gyöngyszeme.

A koncerten megszólal például Ben Berine slágere, a Sweet Georgia Brown, Gershwin nagyszerű szerzeménye, a Lady be good, Edith Piaf La vie en rose című sanzonja, Vincent Youmans egyik leghíresebb dala, a Tea for two, valamint Máté Péter Azért vannak a jóbarátok című örökzöldje. A filmek és a musicalek világából felidéződik többek között a Schindler listája, Sound of Music, és a Singing in the rain. Mint mindig, a hegedű mellett most is főszerepet kap az ének és a tánc, így Katica a Zeneakadémián is fog szteppelni.

(2007. május 10. 19:30.; Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Illényi Katica (hegedű, ének) hangversenye; km.: Illényi Csaba (hegedű), Bolba Tamás és zenekara, Fekete Kovács Kornél és fúvósai, és az IKP kamarazenekar, vez.: Silló István)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.