Jazz/World

Ismét szól a jazz a Múzeum utcában

2013.02.07. 17:26
Ajánlom
A BJC helyén nyílt Muzikum Klubban elektronikus, apa-fiú és gasztro vonalon is indulnak jazz-sorozatok.

A Kossuth Klubban 2012 októbere óta működő Muzikum programkínálatból eddig hiányzott a jazz műfaja. A Budapest Jazz Club kiköltözése után az épület megújult, a felújítás során akusztikai javításokat is elvégeztek és modern hangtechnikát is beszereztek. Maloschik Róbert, a Magyar Rádió legendás szerkesztőjének vezetésével az újévben két új sorozatot indítottak. Mint a szerkesztő megjegyezte, ügyel arra, hogy a korábbi koncertektől eltérő és a jelenlegi kínálatban is egyedi fellépéseket szervezzen.

Február 21-én a Subicz Gábor (trombita) és Benkő Dávid (billentyű) alkotta Substones duó játszik, a későbbiekben a Bass Loco, a Sütő Marci Loop Bazar, a The Butterfly Effect, a Black Boyz lép pódiumra az Elektronika, vagy amit akartok sorozatban. Az Apák és fiúk szériában Gyárfás István és Attila, Oláh Árpád és Tzumo, Dés László és András, valamint Borbély Mihály és Miklós estjére számíthat a közönség. Gyenes Ádám, a klubot működtető nonprofit egyesület egyik vezetője azt tervezi, hogy szerdánként vagy csütörtökönként, vagy mindkét napon gasztro-jazz estekkel is bővíti a kínálatot, kihasználva, hogy a ház melegkonyhás éttermet is működtet.

A klub nemrég felvette a kapcsolatot a Maison des Cultures du Monde-dal és csatlakozott az európai klubokat összefogó világzenei hálózathoz is. Mint Ágoston Eszter programigazgató hangsúlyozta, erős az elköteleződésük a jazz mellett, de más műfajokban is teret adnak magyar és külföldi feltörekvő fiatal tehetségeknek. Február folyamán a Muzikum vendége lesz a Maszkura és Tücsökraj, a Tárkány Művek és a Kéknyúl Hammond Band is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.