Jazz/World

J mint Judie

2011.05.05. 12:00
Ajánlom
Újabb lépéssel közelebb a tökéletes bulizenéhez: 14 év vokálozás után Maitinsky Judit önálló albummmal rukkol elő.

Maitinsky Judit, művésznevén Judie Jay, sok mindent csinált már: volt recepciós, programszervező, jelenleg ápolónőnek tanul, de önálló albumával énekesi pályáján új szakaszba lépett. Tinédzserkorában öt évig Kanadában élt családjával, ott tanult meg kiválóan angolul. Hazatérésük után kezdett a zenészek között mozogni, eleinte a Pluto Project, majd a Mantra Porno kérte fel, a Casio Samples-szel, a Beat Dis-szel és a Realistic Crew-val is dolgozott, a szélesebb körű ismertséget pedig 2007-ben Zagar Wings of Love című dala hozta meg számára. Ebben a számban Underground Divas néven egy szólóénekesnőkből álló csapat működött közre: Dagadu Sena (Irie Maffia), Péterfy Bori (Amorf Ördögök), Németh Juci (ex-Anima Sound System), Hódosi Enikő (Neo), Kutzora Edina (Yonderboi) és Judie Jay. Velük azóta is tartja a kapcsolatot, Németh Juci (Nemjuci) dalszövegeit például együtt írják.

„Hosszú ideje érlelődött már bennem egy önálló album elkészítése. Többször is nekivágtam, de valahogy soha nem jött össze, olykor az én hibámból, olykor másokéból, de talán nem is álltam még teljesen készen rá, nem értem meg lelkileg egy olyan lemezre, amire később is büszke lehetek. Most talán sikerült" - nyilatkozta a távirati iroda érdeklődésére. Az új album (Chameleon Records-DDK Records) a  Harmony címet kapta, jelezve, hogy az énekesnő örök harmóniakeresésben van. De ezzel arra is akart utalni, hogy a lemez az elektronikus és a klasszikus zene közötti mezsgyén próbál saját ösvényére rátalálni. Mivel a triphop és a jazz is erősen érezhető a hangszerelésen, utóbbinak leginkább a funky irányzata, ezért nem túlzás azt mondani, hogy Judie Jay szóló bemutatkozása újabb lépés a tökéletes bulizene irányába. A helyszín, ahol a lemez premierje lesz, megfelel a koncertlátogatók és a bulizni akarók igényeinek is. Az A38 hajóra jegyet váltók különjutalomként megkapják a CD-t is. 

Május 12, 21:00, A38
Judie Jay: Harmony - lemezbemutató koncert

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.