Jazz/World

Jazz a Belvárosi Színházban

2007.05.03. 00:00
Ajánlom
Tavasszal több jazzkoncertet is szerveznek az egykori Filmmúzeum pódiumára, elsőként a Ferenc Németh Band játszik május 4-én.

Ha valakinek olyan érzése lenne, hogy manapság könnyű a fővárosban valami jó kis jazzkoncertet kifogni - az nem téved. Egyre szaporodnak a jazzre szakosodott helyszínek, s persze a nagyobb koncerttermek is időről-időre helyet adnak egy kis jazznek. Az új helyszínek közé lépett most be a korábban Filmmúzeumként elhíresült épület, s mindjárt három koncertet tető alá hoztak. Az első a Ferenc Németh Band, amely a Mediawave-n, kezd, aztán játszik Nagykanizsán, majd végül a Belvárosi Színházban. Ezt követi Kaltenecker Zsolt és triójának két lemezt is bemutató koncertje, majd május 18-án összeáll az Extra Quintet, amelyet a 2001-es megalakulása óta összesen négyszer hallhatott ez idáig a nagyérdemű. A koncerten két zongora és két dob játszik, és a zenészekhez csatlakozik hazánk egyik legnagyszerűbb jazzénekese, Bontovics Kati is.

(2007. május 4. 19:00 Belvárosi Színház (Budapest) - a Ferenc Németh Band koncertje; tagjai: Bob Sheppard (szaxofon), Russel Ferrante (zongora), Omre Avital (nagybőgő), Ferenc Németh (dob)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.