Jazz/World

Jazz a Semperoperben

2008.10.04. 00:00
Ajánlom
Az MDR Figaro kulturális rádióadóval és a Dresdner Neuesten Nachrichte lappal együttműködésben is a Semperoper ebben az évadban is különleges jazzkoncertekkel várja az érdeklődőket.

A jazzgálákkal szélesebb közönségréteget céloznak meg, a Late Night Jazz sorozatban fiatal, karrierjük kezdetén álló zenészek játszanak együtt ismert muzsikusokkal, míg a Jazz Special keretében olyan művészek lépnek fel, akik stílusát különböző más kultúrák és zenei irányzatok is inspirálták. Az első koncertet auguszus végén rendezték, amelyen Charles Lloyd szaxofonos-zeneszerző lépett fel. Az őszi szezonban őt követi Herbie Hancock, aki Terence Blanchard, Kendrick Scott, Lionel Loueke, Gregoire Maret és James Genuss társaságában játszik. Tavasz közepén a francia nagybőgős, Henri Texier szextettje utazik Drezdába, míg májusban Geri Allen zongorista triója és Maurice Chestnut várják a jazz szerelmeseit a Semperoperben.

Jazz in der Semperoper – Drezda

2008. október 7. 21:00 – Jazz Gala – Herbie Hancock (zongora) koncertje; km.: Terence Blanchard (trombita), Kendrick Scott (dob), Lionel Loueke (gitár), Gregoire Maret (szájharmonika), James Genuss (basszusgitár)

2009. április 22. 21:00 – Jazz Special – Henri Texier Strada Sextet; tagjai: Henri Texier (nagybőgő), Sébastien Texier (altszaxofon, altklarinét, klarinét), François Corneloup (bariton-, szopránszaxofon), Gueorgui Kornazov (harsona), Manu Godjia (gitár), Christophe Marguet (dob)

2009. május 13. 21:00 – Jazz Gala – Geri Allen Trio feat. Maurice Chestnut

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.
Jazz/World

Billy Cobhammal és Richard Bonával vár a SopronDrum Fesztivál

A június 15-én kezdődő SopronDrum ütősfesztiválon világhírű ütőszenészek és világzenei előadók muzsikáján keresztül ismerhetjük meg az ütős zene sokszínűségét a fertőrákosi barlangszínház gyönyörű környezetében és Sopronban.