Jazz/World

Jazz és bor Bogláron

2006.07.12. 00:00
Ajánlom
A Balaton déli partjának leghangulatosabb jazz-rendezvényére, A Jazz és a Bor Fesztiváljára hetedik alkalommal kerül sor idén július 19. és 23. között a balatonboglári Helyiérték Egyesület szervezésében.

PROGRAM

Július 19.
BaJO – Balaton Jazz Orchestra
BJO – Budapest Jazz Orchestra

Borászok: Iványi Pincészet- Villány, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Országh Pince, Ignáczy Borpincészet, Szentpály Pincészet

Július 20.
Borago (tagjai: Hornai Anita - fuvola, furulya ének, Warnusz Zsuzsi - zongona, Bizják Gábor - vadászkürt)
Tropical Transform Quintet (tagjai: Horváth "Tojás" Gábor - zongora, Ávéd János - tenorszaxofon, Eged Márton - basszusgitár, Gálfi Attila - dob, Redő Dániel - ütőhangszerek)

Borászok: Györgykovács Kispincészet, Dr. Pók Tamás – Monarchia Borászat, Tokaj-Hétszőlő Zrt., Radó Pince - Pécs, Szentpály Pincészet, Maul Pince

Július 21.
Sramkó János Group (tagjai: (Sramkó János - dob, Hárs Viktor, Cseke Gábor, Zana Zoltán, Fekete István - trombita)
Jazzpression (tagjai: Sárik Péter - zongora, Tóth Sándor - szaxofon, Frey György - basszus, Dörnyei Gábor - dob)

Borászok: Tokaj-Hétszőlő Zrt., Papp és Fiai Pincészet - Vonyarcvashegy, Iványi Pincészet - Villány, Dr. Pók Tamás – Monarchia Borászat, Légli Ottó, Radó Pince - Pécs, Maul Pince

Július 22.
Oláh Szabolcs Quartet (tagjai: Oláh Szabolcs - gitár, Mester Dániel - szaxofon, Soós Márton - bőgő, Majtényi Bálint - dob)
Babos Projekt Special (tagjai: Babos Gyula - gitár, Veres Mónika - ének, Szakcsi Lakatos Róbert - zongora, Hárs Viktor - nagybőgő, basszusgitár, Balogh László - dob

Borászok: Tokaj-Hétszőlő Zrt., Papp és Fiai Pincészet - Vonyarcvashegy, Iványi Pincészet - Villány, Országh Pince, Ignáczy Borpincészet, Légli Ottó

Július 23.
Dresch Quartet (tagjai: Dresch Mihály - fúvós hangszerek, Lukács Miklós - cimbalom, Szandai Mátyás - nagybőgő, Baló István - dob)
Fekete-Kovács Kornél és a Modern Art Orchestra

Borászok: Szent Andrea Szőlőbirtok - Egerszalók, Tokaj-Hétszőlő Zrt., Papp és Fiai Pincészet - Vonyarcvashegy, Iványi Pincészet - Villány, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Országh Pince

A koncertek 20.00 órakor kezdődnek a Varga Béla Városi Kulturális Központabn (8630 Balatonboglár, Árpád utca 17.).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.