Jazz/World

Jazz szakosok diplomakoncertje

2010.05.10. 10:00
Ajánlom
A Jazz Tanszék hagyományosan nyilvános és ingyenes diplomakoncertje szombaton és vasárnap lesz a Zeneakadémia Kistermében.

A hatvanas években indult közép-, majd felsőoktatási szintű magyarországi jazzképzés újabb mérföldkőhöz érkezett: idén először végeznek alapképzésben és a régi típusú képzésben részt vevő hallgatók. Ezért ebben a tanévben a Tanszék történetében először két végzős évfolyam van. Így azután a főiskolai, és az első alapképzős hallgatók együttesei két napos koncerten következnek sorra. Mivel sok hallgató több zenekarban is játszik, ezért csak a két évfolyam névsorát közöljük. Az énekes hallgatók jazz vokál együttese szombaton, a hangszeresek big band-je pedig vasárnap lép fel.

III. évfolyam (BA): Tóth Dávid Ákos (basszusgitár), Benkó Ákos, Miklós Sziveszter (dob), Galambos Dorina, Hajdú Kornélia, Kazai Ágnes, Oláh Annamária (ének), Molnár Sándor, Vörös Attila Róbert (szaxofon), Márton Norbert Viktor (trombita), Pozsár Máté (zongora)

IV. évfolyam: Péterfi Attila, Takács Donát (basszusgitár), Csizmás András (bőgő), Simonkovits Iván, Szabó Ádám, Varga György Bendegúz (dob), Gájer Bálint, Vörös Nikoletta (ének), Csókás Zsolt, Esze Tamás, Fenyvesi Márton András (gitár), Szilágyi Gábor (harsona), Kováts Gergő, Várhelyi Dániel (szaxofon), Bacsa Zoltán (trombita), Csikós József, Pintér Péter (zongora)

Május 15, 16.-án 16:00 LFZE Jazz Tanszék Diplomakoncertje

Zeneakadémia kisterem

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.