Jazz/World

Jazzkoncertek az interneten – mintha TV-t néznénk

2002.11.12. 00:00
Ajánlom
A RealCastLive Corporation, mely TV minőségű adást sugároz az interneten keresztül, hamarosan bemutatja Dizzy Gillespie eddig még sosem látott koncertfelvételeit. A bemutatásra kerülő anyag Gillespie közvetlenül halála előtt felvett két koncertjét tartalmazza, és 2002 november 15-én lesz feltárva a nagyérdemű előtt.

Ezt követően egészen az év végéig még számos Grammy-győztes muzsikus, köztük Dave Valentin, Ray Barretto vagy Gato Barbieri fellépését kísérheti figyelemmel számítógépén keresztül a világ milliónyi zenerajongója a RealCastLive és a Club Cool hot jazz sorozatának jóvoltából.

Ezek az internetes közvetítések lehetővé teszik, hogy egyszerre csaknem egymillió végfelhasználó láthassa és hallhassa kedvenc muzsikusait, s az sem elhanyagolható szempont, hogy így a fellépő egy élő koncertjéért járó tiszteletdíjának többszörösét is megkaphatja (hozzá hasonlóan természetesen a kiadó és a menedzserek is megsokszorozhatják bevételüket), ráadásul a hirdetők és szponzorok is a nyilvánosság egy sokkal szélesebb rétegét tudják célba venni. A RealCastLive Pay-Per-View, azaz közvetítésenként számlázott szolgáltatásával felvett vagy élőben sugárzott anyagok juttathatók el az internetes célközönséghez. A szolgáltatás teljeskörű, hiszen egy szolgáltató bonyolítja a regisztrálást, a fizetési ügyleteket, kimutatások készítését és magukat a közvetítéseket.

A RealCastLive szórakoztató és közvetítő hálózata a legmodernebb műsorszóró platformmal és IP-infrastruktúrával, valamint egyedi, védjegyezett interfésszel rendelkezik. A rendszer mind a RealPlayer, mind a Windows Media formátumokat támogatja. A jogdíjas adatok védelme és a biztonságos hozzáférés teljes mértékben megoldott. A műsorok maximalizált képernyőmérettel, kristálytiszta kép- és hangminőséggel élvezhetők, s mindez online történik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.