Jazz/World

Jazztörténeti kalandozások

2007.01.05. 00:00
Ajánlom
Két eMeRTon-díjas együttes, a szegedi Molnár Dixieland Band és a kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band Jazztörténeti kalandozások címmel közös koncertet ad február 3-án este hétkor a Zeneakadémián.

A műsor tematikája szerint a két zenekar a ragtime, a dixieland, a swing műfajok fejlődését, valamint a köztük lévő különbségek és hasonlóságok ábrázolását igyekszik bemutatni a program első részében - némi szöveggel és sok zenével. Itt kerül sor új, kevéssé ismert hangszerek bemutatására meglepetés résztvevőkkel, alkalmanként a táncot mint a ritmika alapját is felvonultatva. A második rész az önfeledt szórakozásé lesz.

A Molnár Dixieland Band 42 éve színesíti a hazai jazz palettát, de túl vannak a 100. külföldi koncerten is. A Bohém Ragtime Jazz Band 24 éve szerepel a hazai és nemzetközi pódiumokon. A koncertnek a színvonalas szórakozáson és szórakoztatáson túl is van célja: a két együttes ezentúl hangsúlyosabb szerepet kíván vállalni a budapesti jazzéletben.

(2007. február 3. 19:00 Zeneakadémia Kisterem: Jazztörténeti kalandozások – a Molnár Dixieland Band és a Bohém Ragtime Jazz Band koncertje; jegyár: 1800 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.