Jazz/World

Jazzy dalverseny negyedszer

2010.09.25. 14:16
Ajánlom
A 90.9 Jazzy Rádió negyedik dalversenyére november 11-ig lehet jelentkezni.

Idén negyedik alkalommal hirdette meg Jazzy Jazz dalversenyét. A pályázat célja, hogy lehetőséget adjanak tehetséges magyar jazz előadóknak a bemutatkozásra, és támogassák őket ismertségük kiépítésében. Az elmúlt három évben összesen majdnem ezer dalt küldtek be a pályázók.

Minden olyan előadó vagy formáció nevezhet, amelyben legalább egy magyar előadó szerepel. A dalok lehetnek instrumentálisak vagy vokálisak. Amennyiben vokálisak, úgy magyar nyelvű felvételt kérünk amennyiben többnyelvű, úgy szerepeljen benne a magyar nyelv is. A versenyre benevezett dalok lehetnek új szerzemények vagy átdolgozások, melyek hanghordozón korábban kereskedelmi forgalomba nem kerültek. Egy előadó vagy formáció maximum 3 dallal pályázhat. Kérjük, hogy a dalok hosszúságát tekintve  rádióbarát verziót készítsenek.
A dal lehet bármilyen jazz irányzat, swing, bebop, smooth-jazz, latin jazz, e-jazz, lounge, jazzfunk, jazz-rock, egyéb fúziós műfajok, és olyan rokon műfajok, mint a soul, a blues. Személyesen vagy postán a jelentkezési lap mellett audio CD-t kell leadni, online a www.jazzydalverseny.hu címen.

A pályázat záró eseménye idén az ünnepélyes díjátadó gála lesz a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában december 14-én, ahol a legjobbak közönség előtt vehetik át az értékes díjakat. A nevezés díjtalan, határideje 2010. november 11. A győztes mindent visz, hiszen a Jazzy rádió 100 darab szpot megjelenést, a győztes zeneszám kiemelt ismétlésű játszását, valamint 40 órányi stúdióidőt is biztosít, a saját lemez elkészítéséhez és annak reklámozásához. A három korábbi verseny nyertesei: a Peet Project, Rostás Regina és a Mizar együttes.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.