Jazz/World

Jojo Mayer és a Depart

2008.11.04. 00:00
Ajánlom
November 6-án az A38-on a dobmágus virtuóz triója elektronikus hangzással és az alpesi folkban és a New York belvárosában honos mámoros dallamokkal várja a kortárs jazzre nyitott közönséget.

Jojo Mayer dobos már kétévesen (!) saját dobfelszerelésén játszott, de első nyilvános fellépésére egészen hároméves koráig kellett várni. A svájci születésű dobos a New York-i underground szcénát erősíti, de turnéi alkalmával az európai kortárs jazz világában is ismerős, különösen Depart nevű formációjának köszönhetően. Legújabb projektjében akusztikus dobon játssza el a legvadabb jungle ritmusokra jellemző a programozott dobokat, olyan társakkal, mint Harry Sokal, aki a legendás Vienna Art Orchestra vezető szaxofonosaként működött, és 2005-ben az Év Zenésze lett Ausztriában. Heiri Känzig pedig a Blue Note kiadó művésze, egész Európa-szerte rengeteg meghívásnak tett eleget a Tien Shan-Swiss project basszusgitárosaként és frontembereként. 2005-ben, Zürichben az év zeneszerzője címmel ajándékozták meg. A Power Trio virtuóz szólistái izgalmas ritmusok és magával ragadó dallamok kirobbanó elegyét játsszák: koncertjeiken bőségesen ellátják a közönséget expresszív, kihívóan professzionális szólóikkal, és briliáns összjátékukkal egyaránt. A fejünk búbjától a lábfejünkig garantáltan a hatása alá kerülünk.

(2008. november 6, 20:00 A38 (Budapest) – Depart; tagjai: Harry Sokal (szaxofon), Heiri Känzig (basszusgitár), Jojo Mayer (dob))

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.
Jazz/World

Billy Cobhammal és Richard Bonával vár a SopronDrum Fesztivál

A június 15-én kezdődő SopronDrum ütősfesztiválon világhírű ütőszenészek és világzenei előadók muzsikáján keresztül ismerhetjük meg az ütős zene sokszínűségét a fertőrákosi barlangszínház gyönyörű környezetében és Sopronban.
Jazz/World zenés állatkerti esték

Hallgasson zenét az Állatkert csodás környezetében!

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is válogatott nyáresti koncertekkel várja a zenerajongókat július 4-étől minden szerdán.