Jazz/World

KeKi Jazz

2009.05.27. 00:07
Ajánlom
Május 29-én a Közép-európai Kulturális Intézetben a Kodolányi János Főiskola jazztanszékének tanárai lépnek fel: a Fábián Juli Jazz Riff és a Bacsó Kristóf Quartet zenél.

A Fábián Juli Jazz Riff 2008 nyarán alakult ének, zongora, basszus, fúvós és ütős felállásban, és azonnal felkeltette a belföldi és a külföldi klubok, szervezők figyelmét. Rövid fennállása óta az együttes a hazai klubélet aktív szereplőjévé vált, koncertezett a Müpában, meghívást kapott számos fesztiválra, és Európa több fővárosába, Brüsszelbe, Bécsbe és Berlinbe is. A zenekar repertoárja nagyon színes, a koncertlátogató egyre több saját szerzeményt hallhat, de csemegének számító jazz számok éppúgy terítékre kerülnek, mint jazz sztenderdek, filmzenék vagy igényes pop számok újragondolásai, feldolgozásai.

Az együttes tagjai: Fábián Juli (ének), Sárik Péter (zongora), Csejtey Ákos (szaxofon), Papesch Péter (basszusgitár), Fodo (dob, ütőhangszerek)

A Bacsó Kristóf Quartet 2004-ben alakult. Repertoárja saját kompozíciókból áll, melyekben a jazz és a kortárs zene elemei keverednek a közép-kelet európai életérzéssel. A zenekar tagjai a  a magyar jazz meghatározó művészei: Fekete-Kovács Kornél játszik trombitán, Szandai Mátyás bőgőzik és Baló István dobol. A zenekar a klubfellépések és számos hazai fesztivál-szereplés mellett, meghívást kapott a neves Udine jazzfesztiválra.

2009. május 29. 20.00 - Közép-európai Kulturális Intézet

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.